Skocz do zawartości

Usterka układu hamulcowego? - Skoki auta i blokowanie prędko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Dziś stało się coś dziwnego z moim bmw.

Jadąc samochód zaczął mi jakby samo gwałtownie, momentalnie chamowac w formie uskoków prędkości , blokować prędkość (ciężko stwierdzić co to było ale jak dawałem więcej gazu aby szybciej jechać auto po prostu mi uskok robiło i nie pozwalało jechać szybciej) nie pozwalając rozwinąć prędkości. Auto co jakiś czas przy małej prędkości zaczął mi jak gdyby blokować koła i hamować. Tym samym pojawiała się przy tych uskokach kontrolka przyczepności. Było też słychać jakieś bicie z tyłu auta - chyba spod lewego tylnego nadkola. Zatrzymalem się ale z kołem było wszystko ok. Zgasilem auto na 20 minut i znowu zacząłem jechać. Wszystko ustalo ale pedał chamulca dziwnie działa, tak jakby z lekkim opóźnieniem. Palą się też kontrolki niektóre a potem znikają. Nie wiem co może to być bo auto miało przegląd w kwietniu. Proszę o pomoc, Dziękuję.

Edytowane przez salesperson

Opublikowano
Podłącz pod kompa i zobacz jakie masz błędy?
Opublikowano
  • Autor
Hej, dzięki za odpowiedź ale nie mam możliwości podpięcia pod kompa bo nie wiem jak to się robi. Zastanawiam się tylko czy to coś poważnego i kosztownego w naprawie i czy ktoś może poradzić o co chodzi i czy spotkał się kiedyś z tak dziwnym przypadkiem. Dzięki
Opublikowano
Hej, dzięki za odpowiedź ale nie mam możliwości podpięcia pod kompa bo nie wiem jak to się robi. Zastanawiam się tylko czy to coś poważnego i kosztownego w naprawie i czy ktoś może poradzić o co chodzi i czy spotkał się kiedyś z tak dziwnym przypadkiem. Dzięki

Warto zainwestować w kabel i podstawowe programy do diagnostyki, to pomaga.

Tak będzie ciężko, chyba że ktoś miał podobny przypadek.

Opublikowano
  • Autor

cześć,

tak żeby sprostować bo temat już do zamknięcia,

sprawa zamknęła się tak że chodziło o czujnik ABS (obrotu prędkości),

wymienione zostało na czujnik TRW (275 zł) plus robocizna 100 zł + diagnostyka 85 zł,

dzięki za pomoc