Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam lampy ksenon lift czy po włożeniu zwykłych kloszy bede musiał cos przerabiać, do przetwornicy idą dwie wtyczki jedna siwa a druga czarna czy ta siwe wtyczkę po włożeniu lamp bez ksenona wpinam bezpośrednio do zarowki.
Opublikowano
Przerobka to nie tylko wtyczki. Ksenon ma chyba autopoziomowanie i rozni sie takze modul swiatel przy kierownicy. Halogeny maja mozliwosc regulacji. Same wtyczki raczej ciezko zeby zdaly egzamin
Opublikowano
Jestes świeżo po takim zabiegu tylko w aucie przed liftem. Wymienilem xenon na lampy depo z soczewka. Wszystkie wtyczki pasuja normalnie. Trzeba tylko zmienic modul (przelacznik) swiatel bo w xenonie nie ma regulacji wysokosci ze wzgledu na samopoziomowanie natomiast w zwyklych lampach potrzeba regulacje
  • 4 lata później...
Opublikowano
Odkopuję temat, kupiłem BMW E46 320D Touring, samochód ma ksenony (sprawne), chciałbym je zamienić na halogeny. Uprzedzając pytania oraz komentarze typu "to bez sensu", "nikt nie robi downgrade'u", pozdrawiam i odpowiadam - jestem przekonany do tego pomysłu :) jeśli jest ktoś, kto zna się na tym i może mi podpowiedzieć, co i jak, albo ma halogeny i chciałby się wymienić ze mną instalacją, proszę o kontakt. Myślę, że z czasem sam ogarnę temat i instalacja i lampy będą na sprzedaż.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jechałem w dłuższą trasę swoim BMW z ksenonami, a potem wracałem takim z halogenami, po bezpośrednim porównaniu uważam, że różnica na korzyść ksenonów jest bardzo duża i uznałem, że nie warto zmieniać, dzięki za wszystkie odpowiedzi.