Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to mój pierwszy post na forum więc chciałbym się przywitać.

Szukając E39 w zakresie cenowym 9k-11k natknąłem się na to ogłoszenie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6806936791#89c6fe83c7

Auto jak widać po zdjęciach bardzo dobrze przygotowane do sprzedaży, nie ma nawet grama kurzu na silniku ( co może sie wydawać podejrzane).

Z ogłoszenia wygląda na klasyczną 'perełkę'.

Co o tym sądzicie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN: WBADD31080BU46968

Type code: DD31

Model: 523I (EUR)

E-F-R series: E39

Series: 5

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M52

Displacement: 2.50

Power: 125 (170 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 324 - OXFORDGRUEN METALLIC

Upholstery code: N6SN - STANDARDLEDER/BE

Prod.date: 1998-04-24

S260 Side airbag for driver/passenger

S283 BMW LA wheel, BMW styling II

S411 Window lifts,electric,front/rear

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S438 Fine wood trim

S464 Ski bag

S465 Through-loading system

S473 Armrest front

S494 Seat heating driver/passenger

S500 Headl.washer system/intensive cleaning

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S540 Cruise control

S548 Kilometre speedo

S555 On-board computer V with remote control

S602 On-board monitor withTV

S609 Navigation system, Professional

P628 Communication pack

S629 Car telephone (GSM) w card reader, front

S690 Cassette holder

L801 National version Germany/Austria

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czego sie spodziewać po bmw za 1000 euro, byleby to jechało prosto a to ze ma lampy wymienione czy rynienki świecace to chyba nie jest zbyt istotne
Opublikowano
przede wszystkim w tej cenie niskiej nie ma perełek, widać ile wylał plaka i pasty tampax na lakier :D i oczywiscie tez był srodek wrzucony do pralki :D i to na razie tyle z obrazków mozna wywnioskowac, jedz chlopie i ogladaj, zwróć uwage na ten kolor "zielony" masakra , chociaz to twój gust, i pamietaj że ten gość ma w swojej ofercie na allegro tez innych 10 szt perełek. :D Staszów drobni handlarze .
  • Moderatorzy
Opublikowano

Kolorek zajebisty, miałem takiego sedana i mimo, że w dniu kupna nawet średnio mi się podobał to teraz wspominam jako najładniejszy do e39. :P

A co do samego samochodu to robota pod sprzedaż, tematy się tutaj przewijają, ostatnio szukałem kolejnej fury, trochę z handlarzami pogadałem. Zdarzają się historie, że baba już się zdecydowała na zakup fury, ale przypomina jej się, że samochód ma silnik, otwiera maskę i zawiedziona stwierdza, że nie kupi bo silnik w takim samochodzie powinien być czysty, a jak zakurzony to pewnie coś z nim nie tak :mrgreen: (w nastoletnim samochodzie :lol: )

Klient płaci - klient wymaga stanu jak z ASO - dlatego plak się leje litrami :norty: Jak ktoś się nie zna to się podobają świecące skóry. Jak ktoś się zna to wie ile mu czasu zejdzie na mycie i odżywkę.

Ale wracając do tematu, dzwoń i dopytaj o szczegóły, czy cokolwiek z historii Ci powie. Sprawdź przebieg np bimmer-check.com

Jak faktycznie jeden właściciel to może serwisował do końca. Jeśli nie to będziesz w stanie policzyć ile rocznie robił i czy się zgadza.

A jak gra to leć z kompem i czyjnikiem obadaj sytuację, na stację na sprawdzenie.

Z doświadczenia wiem, że handlarze często nie mają pojęcia o tym co mają na stanie. Sam znalazłem z pełną historią ASO, ori przebiegiem, bezwypadka w super stanie w śmiesznej cenie. Dla odmiany u prywatnego typka oglądałem furę która nie miała nic wspólnego z tym co w ogłoszeniu czy przez telefon (przegnity szrot). Nigdy nie ma pewności.

Jedź oglądaj, może coś trafisz.

Polecam zainwestować w czujnik lakieru i nauczyć się INPA, lub Carly for BMW - aplikacja na adroida, którą też można sprawdzić przebieg w modułach.