Skocz do zawartości

BMW 530I VIN WBANA71000B104340

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kupuj u człowieka, do którego masz ZAUFANIE.

Będzie drożej, ale nie stać Cię na takie oszczędności, bo nikogo na to nie stać.

Nie kupuj OLEJÓW na alle_pl NIGDY.

PRZENIGDY !

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Combi 2.0 TDI+ (DE)
- dobry Passat Variant 2.0 TDI+ (DE)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM Takeda (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- BMW M8 Competition

Opublikowano
Mam nadzieję że jaranie nie minie :) żonie tez bardzo się podoba, jazda nieporównywalnie lepsza niz w x5ce..W bagazniku suchutko pod tapicerką więc może to w jakiś rozbitkach woda stoi a nie we wszystkich e60 :)

Napiszcie mi koledzy jakie kupić oleje dokładnie i filtry na wymiany (silnik, skrzynia, most)

nie chodzi o zadne rozbitki, tylko nieszczelnosci w tym wadliwym modelu, czesto wszystko na dole w bagazniku jest zasnidziale wlasnie z powodu nieszczelnosci , a jesli chodzi o jazde to kwestia gustu...inni wolą kanapowcem..i tyłkiem po asfalcie , a inni wysoko i w sport pakiecie ..jak przyklejonym do asfaltu :D

a e60 to 10 lat temu jezdziłem przerabiałem to gow..., dlatego wole mniej awaryjne X5

Edytowane przez rehau

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
a jesli chodzi o jazde to kwestia gustu...inni wolą kanapowcem..i tyłkiem po asfalcie , a inni wysoko i w sport pakiecie ..jak przyklejonym do asfaltu :D

Żaden równoletni suv czy sav nie podskoczy w prowadzeniu sprawnemu E60, choćby stanął na czubku...

:D

Edytowane przez miczek.mk

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:
- BMW M8 Competition

Opublikowano

Dave gratuluje zakupu!! Pochwal sie co tam robisz. Z ta moca to zaraz zacznie Ci brakowac heh. Oby autuko dlugo sluzylo!

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

ENJOY THE RIDE
Opublikowano
a jesli chodzi o jazde to kwestia gustu...inni wolą kanapowcem..i tyłkiem po asfalcie , a inni wysoko i w sport pakiecie ..jak przyklejonym do asfaltu :D

Żaden równoletni suv czy sav nie podskoczy w prowadzeniu sprawnemu E60, choćby stanął na czubku...

:D

z wypowiedzi mozna wywnioskować , ze mlody nie wie do konca co wygaduje.. :D

Opublikowano
  • Autor

Rehao masz racje każdy lubi co innego :), jestem jednak zdania że e60 to nieporównywalnie lepszy komfort jazdy niż x5, x5 był jeszcze fajny na ładnej drodze, a na drodze wyboistej i nierównej których oczywiście jest u nas duzo więcej niz ładnej komfort był żaden, te potężne 19calowe szerokie koła łylkały wszystko aż trzeba było porządnie trzymać kierownice, w e60 cisza , mieciutko tylko na nierówniściach słychac delikatne "puk puk puk" SŁYCHAĆ nie CZUĆ :)

Dwid1984 dzięki serdeczne :) Na razie mam zamiar dopieścic autko pod kątem wszystkich części eksploatacyjnych, polskie menu bym jeszcze chętnie wgrał bo mi wrr ten niemiecki nie pasuje i w sumie tyle...Z lpg raczej sobie odpuszczę bo nie będe tym autem robił więcej niż 10tys rocznie..

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Gratuluję Dave79 zakupu zadbanego E60 530i M54..., cieszę się że mnie posłuchałeś...

Myślę, że Ty też się cieszysz...

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:
- BMW M8 Competition

Opublikowano
  • Autor
miczek.mk jestem Ci bardzo wdzięczny :)
Opublikowano

Tu masz dobry sklep czescidobmw.pl jest tu na forum i możesz zapytać o wycene.

Jak mówisz że masz obudowę zalaną olejem to do roboty zapewne uszczelkę podstawy filtra oleju, uszczelkę misy olejowej jakieś simeringi na rolkach

no i na pewno uszczelkę pokrywy zaworów jeśli ich nikt wcześniej nie wymieniał to na pewno są twarde jak kamień od 2003 roku.

Opublikowano
  • Autor
dzięki Donkazo :)
Opublikowano
  • Autor
koledzy powiedzcie mi jak rozpoznac jakie ja mam dokładnie radio, chyba nie mam nawigacji bo nie widze nigdzie czytnika DVD, na komputerze tez nie ma w menu navi...Zalezy mi by wgrac polskie menu do tego wyswietlacza...Ktoś pomoże ??
Opublikowano

Co do części. Jako, że zapewne na start zrobisz dość spore zakupy możesz poszukać jakiegoś inter carsu w swojej okolicy, tam chłopaki Ci dobiorą wszystko, jak coś nie będzie pasowało i nie zostało zamontowane to możesz spokojnie zwrócić. Nie wiem dokładnie jak z konkurencyjnością cen, bo ja mam rabaty pracownicze, ale z tego co słyszałem to ceny podobne jak wszędzie, ale może przy większym zamówieniu uda Ci się coś wynegocjować.

Z tego co widzę na zdjęciach masz BMW navigation business, czyli tzw 'mała navi', a więc nawigację będziesz miał tylko w postaci strzałek, bez mapy. Gdzieś tam kiedyś widziałem jak ktoś pisał, że można tam coś zrobić, żeby pokazywało mape, ale nie zagłębiałem się w to, więc Ci nie pomogę. Ten jeden otwór, który jest na konsoli środkowej to czytnik CD, gdzieś na forum są udostępnione nowe mapy chyba z 2016r poprzez chomikuj, jak sobie nagrasz je na płytę CD to wsadzasz w ten otwór i masz aktualną ''nawigację'' (ale to i tak nadal będą strzałki).

Opublikowano

Będzie drożej, ale nie stać Cię na takie oszczędności, bo nikogo na to nie stać.

PRZENIGDY !

Mógłbyś rozwinąć swoją "teorię" :?: a nie wykluczone, że i "praktykę". :roll:

Z góry dziękuję :)

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano

PRZENIGDY !

Mógłbyś rozwinąć swoją "teorię" :?: a nie wykluczone, że i "praktykę". :roll:

Z góry dziękuję :)

Ja kupuję oleje na allegro i są pyszne.

Oczywiście trzeba mieć sprawdzonego dostawcę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.