Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e61 i chciałem zakupić ten o to przedmiot. Kosztuje nie całe 3$

http://got.by/1et33s

Pytanko do was ile nim zdiagnozuje ? podstawowe błędy ? inspekcje oleju silnika ?

Byłbym wdzięczny za odp.

Oraz posiadam akumulator 70 ah w swojej bmce. Wydaje mi się ze jest zbyt mały, ponieważ czytałem na forach ze ludzie mają około 90 ...

Jezeli jest za mały to jaki musze kupić najlepiej jakiej firmy oraz czy jest potrzebna jakas adaptacja ? bo gdzieś wyczytałem też ze trzeba go jakoś zaadaptować.

Opublikowano

Mam taki czytnik OBD tylko że biały, niestety u mnie nie działa. Dużo nie kosztuje, także możesz zaryzykować i przetestować, być może to jakaś nowsza wersja i zadziała. Zdiagnozuje on kody błędów, powinno się dać również je skasować, ale jakieś bardziej zaawansowane rzeczy to tylko przez laptopa z Inpą/Rheingoldem.

Pojemność akumulatora zależy od rodzaju silnika i wyposażenia. 70Ah może być trochę za mały. Jak planujesz wymianę to szukaj minimum 80-90Ah. Sa dwa rodzaje akumulatorów, AGM oraz zwykłe. Przy AGM największy jaki będzie można poprawnie zakodować to 90Ah, przy zwykłych 110Ah. Najlepiej kupić jakiś firmowy. Oryginalne aku są produkowane przez Vartę, Banner, Exide, także możesz poszukać coś od tych producentów.

Jeśli wstawisz nowy akumulator o takiej samej pojemności to musisz go zarejestrować, żeby komputer ładował go odpowiednim prądem. Przy wstawieniu innej pojemności lub zmianie ze zwykłego na AGM i odwrotnie, musisz oprócz rejestracji dodatkowo go zakodować.

Opublikowano

niech zgadne kodowanie akumulatora bedzie płatne bo nie da sie tego zrobic samemu ?

Te nowe auta sa skomplikowane...

Opublikowano
niech zgadne kodowanie akumulatora bedzie płatne bo nie da sie tego zrobic samemu ?

Te nowe auta sa skomplikowane...

Zrobisz to samemu podstawowymi programami INPA, NCS :)

Co do czytnika bt OBD, to kupiłem taki i nie działa odczyt błędów, nie wszystkie funkcje odczytuje, prędkość, temp. wody i ładowanie akumulatora.

Szkoda kasy, nawet tak małej.

Opublikowano
a masz jakis namiar na taki program i kabel do podlączenia ? bo jak ma być taniej to z chęcia kupie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.