Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was Panowie.

Wczora w moim e92 pre lci pojawił się komunikat o braku lewego światła stop "Defective left brake light 00A8B6" Wyjąłem żarówke ale ta wyglądała na dobrą. Dla pewności podmieniłem żarówke z prawej lampy na lewą i odwrotnie. Niestety lewy stop dalej nie świecił za to prawy świecił prawidłowo jak wcześniej. Wyklucza to więc winę żarówki. Co może być nie tak? Wtyczka do lampy wydaje się być ok. Sprawdzę jeszcze przewody w klapie, chociaż wątpię żeby to one były problemem bo do bagażnika zaglądam raczej sporadycznie. Miał ktoś podobny problem w e92? Jeśli okaże się że nie ma przerwy w obwodzie przy zgieciu na klapie gdzie szukać przyczyny dalej? Jakieś sugestie?

PauloX5
Opublikowano
tu masz podpowiedź ->https://goo.gl/yDYf0R bardzo podobne objawy do twoich sprawdź może pomoże.

Dzięki :cool2:

A więc tak zanim przeczytałem Twoją wskazówkę sprawdziłem przewody w klapie na jednym i drugim zgieciu. Wszystko wydaje się być całe, wtyczka w lampie też wygląda dobrze. Znów zamieniłem żarówki, tym razem przełożyłem z tej samej lampy bo są w niej 3 takie same W16W. Złożyłem wszystko ponownie i taaa daaam. Błędu nie ma a lewe światło stopu świeci. :D Sam nie wiem co było przyczyną i rozwiązaniem problemu. Pomyślałem że może jednak coś jest nie tak w przewodach na łączeniu przy klapie ale zamykałem i otwierałem bagażnik kilka razy i stop nadal świeci. Szczerze mówiąc nie wiem czy problem został rozwiązany, być może wróci wyciągu najbliższych dni. Mam nadzieję że nie :nienie:

PauloX5