Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam moje f30 320d 163km długo sie nagrzewa od 15 do 20 km zależy też od typu jazdy i do tego górny wąż od chłodnicy jest ciepły .Jeśli złapie już ten pion to trzyma ale według mnie to coś długo trwa miałem e46 i tam to było dużo szybciej
Opublikowano
Miesiac temu rowniez przesiadlem sie z E46 320d na F31 320d i zauwazylem ten sam "problem"?. Moze wypowie sie ktos kto uzytkuje ten samochod troche dluzej.
Opublikowano

ale Panowie w E46 mieliście chyba wskaźnik temperatury wody w chłodnicy, a w F30 jest wskaźnik temperatury oleju.

Olej się wolniej nagrzewa niż woda w chłodnicy i patrząc na wskaźnik widzicie róźnice w czasie wzrostu temperatury z tym, że w E46 to jest woda a w F30 to jest olej.

Opublikowano
ale Panowie w E46 mieliście chyba wskaźnik temperatury wody w chłodnicy, a w F30 jest wskaźnik temperatury oleju.

Olej się wolniej nagrzewa niż woda w chłodnicy i patrząc na wskaźnik widzicie róźnice w czasie wzrostu temperatury z tym, że w E46 to jest woda a w F30 to jest olej.

Faktycznie, dopiero doczytalem w instrukcji ze to temp. oleju :) Dzieki za pomoc.

Opublikowano
to jest wszystko ok dziwi mnie tylko czemu ten wąż dochodzący do chlodnicy i zbiorniczka jest ciepły? To kiedy już mozna podnosić go wyżej na obrotach azeby turbo nie cierpiało