Skocz do zawartości

e60 pre lci błąd spalonej żarówki a markery led

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam duży problem z zwalczeniem komunikatów o błędzie spalonej żarówki ringów. Generalnie pacjent to przedliftowe e61. Poprzedni właściciel dołożył z przodu lampy od lci, ja dorzuciłem tył. O ile z tyłem nie ma większych problemów (dezaktywowałem komunikaty o błędzie spalonej żarówki kierunków itp) o tyle z przodu po założeniu markerów led nie mogę za nic pozbyć się błędów (bywa, że gong jest mega upierdliwy i słyszę go parę razy na minutę :mad2: ), nie pomaga wyłączenie monitoringu od tych żarówek, kodowanie pustym plikiem MAN też już próbowałem.

Generalnie to zauważyłem, że błąd wyskakuje po przekręceniu kluczyka i do puki auto jest jest na światłach dziennych (ringi) to jest względny spokój, na światłach mijania błąd pojawia się co chwilę.

Ma ktoś z Was jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?

Opublikowano

1.Czy moduł świateł tez wymieniony na lci i zakodowany?

2.założyłbym oryginalne zarówki żeby zobaczyć czy błąd znika

3.kiepskie markery które nie oszukują komputera i generują błąd spalonej żarówki.

To mi przychodzi do głowy na szybko

Opublikowano
wydaje mi się że nie do końca wyłączasz to monitorowanie ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
  • Autor

Co do modułu to ja go nie zmieniałem ale to raczej nie ma nic do rzeczy bo nawet moduły z polifta nie miały przewidziane ledów w ringach.

Na ori żarówkach h8 błędów nie ma, tzn sporadycznie zdarzyło mi się, że w trybie świateł auto, przy rozruchu silnika w wyniku spadku napięcia??? wyrzucał błąd 1 ringa i tyle.

Markery teoretycznie miały nie generować błędów, kosztowały 3 stówy no ale widać jak jest.

Co do kodowania to zmieniam 3 wpisy: sprawdzanie "na zimno", "na ciepło" i wyłączenie komunikatu. W przypadku tylnych kierunków i pozycyjnych działa w 100%.