Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z racji tego że ostatnio mam wreszcie więcej czasu żeby zagłębić się we wszystkie detale mam kilka rzeczy które mnie nurtują lub nie umiem sobie z nimi poradzić, główne cztery elementy to:

1. Do tej pory nie wiem jak szybko przewijać utwory których odsłuchuję z pamięci usb, pisze wyraźnie żeby kierunkowo nacisnąć i dłużej przytrzymać joysticka ale kiedy tak robię to albo przeskakuje mi na następny utwór albo nie ma żadnej reakcji ?

2. Dalej to też usb zastanawiam się czy jest możliwość bezpośredniego wejścia do katalogu głównego w którym mam rożne podkatalogi z muzyką czy zawsze kiedy wyłączę motor i po jakimś czasie chcę zmienić album/płytę muszę wchodzić przez media, potem w kość usb i dalej do głównego katalogu.

tu się zastanawiam czy z tą usb to ja jestem jakiś "nie teges" czy może coś nie tak z formatem pamięci albo z wielkością pamięciu-64GB ?

3. Wybieranie głosowe za Chiny nie wiem jak to ustrojstwo załączyć mam przycisk na kierownicy, naciskam po chwili powinienem usłyszeć sygnał, a tu nic się nie dzieje i nie wiem czy czegoś nie załączyłem/wyłączyłem czy brak mi jakichś opcji :?:

4.Kolejna rzecz to funkcja obserwacji krawężnika lusterka bocznego podczas cofania, ustawiam w moim wypadku L(ale R też próbowałem), daje wsteczny i nic się nie dzieje- lusterko nie zmienia pozycji ?

Macie może jakieś pomysły/odpowiedzi na moje bolączki ?

Edytowane przez rabbit72
p44ahXld_o.jpg
Opublikowano

Ad 3. - U mnie w niemieckiej wersji po nacisnieciu przycisku na kierownicy pojawia sie sygnal a nastepnie podana jest lista dostepnych komend do wyboru.

Ad 4. - U mine ta funkcja tez chyba szwankuje. Zalacza sie czasami po przesunieciu przelacznika w lewo, ale nie zawsze dziala. Dopiero kiedy ustawie przelacznik po srodku miedzy prawo i lewo, wtedy dziala za kazdym razem.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Witaj, tak się składa, że swoje auto odebrałem też 7 tygodni temu :)

Ad. 3 - Przy odbiorze poinformowano mnie, że wybieranie głosowe w polskiej wersji nie działa. Po prostu go nie ma. I nie ma możliwości, aby gadać po angielsku, czy niemiecku, jak jest wersja PL. Przycisk na kierownicy jest tylko "ozdobą" :(

Opublikowano
As. 2 Hmm nie wiem czemu ale u mnie jak Kliknę na lupę podczas słuchania utworów zawsze wrzuca pierwszy główny katalog. Po wyłączeniu i włączeniu auta zawsze gra ostatnio zostawiony utwór. Pierwsza pozycja nad lupą pokazuje bezpośrednio utwory w tym samym katalogu. Dzięki temu ze mam head up mogę przewijać utwory na kierownicy. Podczas jazdy mega bezpieczniej jest.
Opublikowano (edytowane)
Witaj, tak się składa, że swoje auto odebrałem też 7 tygodni temu :)

Ad. 3 - Przy odbiorze poinformowano mnie, że wybieranie głosowe w polskiej wersji nie działa. Po prostu go nie ma. I nie ma możliwości, aby gadać po angielsku, czy niemiecku, jak jest wersja PL. Przycisk na kierownicy jest tylko "ozdobą" :(

A widzisz ja mam RHD(wersja UK), ogólnie mi to bez roznicy, z przyzwyczajenia przerzuciłem na polska wersje jak jednostki miar zmieniałem bo jakos wole w km. Zmienię język na angielski i zobacze czy działa, oby :wink: ..

Dopiero kiedy ustawie przelacznik po srodku miedzy prawo i lewo, wtedy dziala za kazdym razem.

Spróbuje ustawić na środek zobaczymy czy zadziała, w sumie to pierdoła ale z doswiadczenia wiem ze czasami sie przydaje, zwłaszcza na niskim profilu .

Edytowane przez rabbit72
p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
Wedlug instrukcji powinien w moim aucie dzialac w polozeniu skrajnym do lewej. Zglosilem problemy z przelacznikiem jako usterke do naprawy, ale jak to czesto bywa, w warsztacie dzialal bez zarzutu :) W GT ta funkcja czesto sie przydaje, to duze auto, w ktorym do tylu niewiele widac.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Podepnę się pod temat. Wie ktoś czy da się odtwarzać utwory wykonawcy losowo a nie alfabetycznie?
Opublikowano
No właśnie jak przewijać utwory ;) zabija mnie to pytanie, ale widzę, że nie tylko ja mam problem. Jeśli chodzi na lusterko to w e87 działało to tak, że jak było na L to zawsze działało jak cofałem, nigdy nie było z tym problemów. Niestety w F30 nie mam tej opcji więc u mnie nie działa :) wydaje mi się, że ten patent powinien działać dokładnie tak jak piszesz, czyli tak jak miałem w e87. reklamuj :)

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

4.Kolejna rzecz to funkcja obserwacji krawężnika lusterka bocznego podczas cofania, ustawiam w moim wypadku L(ale R też próbowałem), daje wsteczny i nic się nie dzieje- lusterko nie zmienia pozycji ?

Macie może jakieś pomysły/odpowiedzi na moje bolączki ?

U mnie w pozycji L włączając wsteczny prawe lusterko się obniża.

U was jedno lusterko czy oba obniżają się aby zobaczyć krawężnik??

pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
U mnie w pozycji L włączając wsteczny prawe lusterko się obniża.

U was jedno lusterko czy oba obniżają się aby zobaczyć krawężnik??

pozdrawiam

Tylko prawe, w E90 było tak samo. Jak chcesz lewe to w Anglikach się lewe opuszcza ;)