Skocz do zawartości

Brak ikonek, nie odpala na cieplym e46 150km diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj powstal maly problem w moim bmw e46 2001r 2.0d 150km, mianowicie auto odpalalo i jezdzilo bez problemu caly czas, wczoraj wyjechalem z pracy, zgasilem samochod, przychodze po 15min, przekrecam kluczyk, a na zegarach cisza, pojawil sie tylko przebieg samochodu i nic wiecej...(zegar z paliwa i temp tez 0reakcji) i nie da sie go odpalic, samochod normalnie kreci, ale nie odpala, sprawdzilem bezpieczniki wszystkie ok, aku proba sprawdzenia z kabli tez sie nie powiodla, dopiero jak silnik ostygl (zszedl na niebieskie kreski) to nagle wszystkie ikonki sie pojawily na liczniku i auto odpalilo od strzala i chodzi jak gdyby nigdy nic nagrzana pozniej dalej smiga, problem sie powtarza jak zgasze i po jakiejs chwili chce znowu odpalic dzieje sie to samo :/ jakies pomysly ? Dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz pod komputer z inpa i podaj błędy, dodatkowo zrób test przelewowy wtryskiwaczy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzis mala aktualizacja, auto zimne, wsadzam kluczyk przekrecam i nic.. 0 ikonek, auto kreci i nie odpala, nie wiem czy to cos z kluczykiem nie jest czy cos..kluczyk nie spadl ani nic takiego..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Puki nie podłączysz pod komputer nie ma co zgadywać, ewentualnie tak jak pisałem zrób test przelewowy, bo bardzo prawdopodobne, że to wtryskiwacz/wtryskiwacze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jak takowy test wykonac ? Ale zeby przez problem z wtrydkami po przekreceniu kluczyka ikonki w zegarach sie nie oswiecaly? Jest tez mozliwe ze to wina swiec? Bo te akurat bardzo dawno byly wymieniane, ale z drugiej strony ale palilo od strzala..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=145228

Jakie ikonki nie wyświetlają sie? Na pewno nie ma to związku z wtryskiwaczami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wszystkie :D po przekreceniu kluczyka w pozycje co sie oswiecaja akku, swiece itd, nie swieci sie nic, tylko wyswietla przebieg auta
Opublikowano
Tez bym obstawial kostke, tylko zeby tak nagle ? Z chwili na chwile ? Czy mozna jakos sprawdzic zewrzwc jakies kabelki czy cos zeby wykluczyc ta kostke? Ogolnie to rozebralem ten plastik wokol niej i troche ruszalem ta mala kostka wtyczka i bez rezultatu, dzis podmienie jeszcze akumulator na nowy..moze on robi jakas zware czy cos..