Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pacjent e92 330d automat ostatnio zacza piszczec podczas jazdy przy skrecaniu w lewo jak sie rozgrzeje i pozniej jak juz cieply to przy zatrzymaniu tez piska co moze byc przyczyna?

dorzuce filmik , moze nie super jakos ale przy podglosnieniu slychac te piski

mniej wiecej gdzie mam szukac tej przyczyny dzwiek jakby dochodzil z lewej strony siedzac w aucie ale pod maska ciezko jest co kolwiek zlokalizowac na sluch za duzo zaklucen z silnika innymi dzwiekami

Opublikowano
chyba nie lozysko bo czasem i jak stoje to piszczy juz a i przy gaszeniu tez zdarzy sie ze pisknie a i jeszcze dodam ze mam elektryczne wspomaganie
Opublikowano
Mówisz, że na postoju? Nie wiem jakie masz amortyzatory ale przerabiałem taki temat kiedy gaz schodził i tam coś od drżenia popiskiwało... ewentualnie może faktycznie coś ze wspomaganiem się dzieje. (Nie)stety nie było mi dane nigdy skonfrontować się z elektrycznym wspomaganiem tzn z objawami zużycia któregoś z elementów
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Podepnę się pod temat, bo objawy mam podobne.

Tzn. na rozgrzanym aucie przy prędkości ok 40km/h słychać dość głośne popiskiwanie - jakby z przodu. Gdy wcisnę hamulec (nawet bardzo delikatnie), to piszczenie ustaje. Dzisiaj zauważyłem, że pisk nasilił się przy skręcie na rondzie.

Na zimno tego nie słychać.

Klocki z przodu wymieniałem w zimie (ok 6 miesięcy temu), ale pisk zauważyłem może tydzień temu.

Ktoś coś?

Opublikowano

Witam,

mam taki sam problem, dziwnie piski przy skręcaniu w lewo. Tylko u mnie prawdopodobnie przyczyną pisków jest prawy przedni amortyzator, bo jest już wylany. Dźwięk u mnie nie zależy od rozgrzanego auta i tylko wydobywa się podczas jazdy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no to panowie zaskocze was

tym piszczeniem okazalo sie ze piszczal wiatrak od nawiewu ,dziwne wiem ale po ogledzinach wszystkiego i szukania okazalo sie ze on byl winny piszczenia ale czemu tylko jak w jedna strone ? niewiem zostal wyczyszczony i przesmarowalem tylko co nieco i dziala jak malina i juz jest bloga cisza

mam nadzieje ze przyda sie to komus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie piszczenie ale też dźwięki może wydawac osłona tarczy jak wyżre jej mocowania przy tarciu o tarcze hamulcowa