Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, mam zamiar zmienić kierownicę w swoim samochodzie. mam mało ciekawy model, wygląda jak z linku poniżej bez logo haman i tych obrzyć, przeszyć. Jest słaba i duża:

http://gransport.pl/index.php/hamann/bmw/x5-e70/hamann-kierownica-x5-e70.html

chciałbym taką, tylko ładną:

http://allegro.pl/kierownica-bmw-x5-e70-i6760037682.html#imglayer

moje pytanie czy oprócz poduszko muszę coś zmieniać. Taśma w realoem wychodzi mi ta sama.

Opublikowano
Jeśli nic nie było wcześniej kombinowane z taśmą, to pasuje na 100%. Dokładnie taką samą zamianę robiłem u siebie zaraz po zakupie samochodu :)
Opublikowano
Włącze się do pytania. Co jest ważne podczas zmiany kierownicy, rok produkcji, ilość naboji w poduszczce, ilość przycisków? Też bym wymienił moją tylko muszę wiedzieć na czym opierać poszukiwania?
Opublikowano

Jeśli będziesz montować oryginał to tylko lift nie wchodzi w grę a tak wszystko do 2010 jak najbardziej.Taśma jest i tak rozbudowana.Jedli natomiast chcesz dołożyć tempomat to już inna taśma z tego co kojarzę

Generalnie te poliftowa też pasuje ale nie wiem czy to tylko kwestia taśmy choć widziałem dołożone takie

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. W najbliższym czasie zacznę poszukiwania kiery w dobrej cenie. Może coś wiecie. Koniecznie z grzaniem bo moja ma

Jeszcze jedno, czy ktoś może zmierzyć mi kierownicę, jej średnicę. Chciałbym zobaczyć jaka jest różnica.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Przymierzam się do zmiany kierownicy moja jest sportowa ale bez grzania, a trafia się emka z grzaniem. Orientuje się ktoś z Kolegów co potrzebuje żeby wszystko działało.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.