Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Kupiłem X5 3.D Z 2002 roku. W trakcie jazdy gdy skrecam w lewo lub w prawo to gubi przez chwilę (nawet dłuższą) wspomaganie . Płynu nie ubywa . Czy ktoś miał taki przypadek ? Czy to pompa ? Czy to maglownica ? Czy to tzw krzyżak ? Czy może sam płyn ? Wycieków nie widzę również. Jestem gotowy na koszta Ale nie próba i błędów bo wydam więcej niż trzeba szukając problemu na który Państwo mogą mi ułatwić i pomóc.

Dziękuję z góry wszystkim

Opublikowano
może smieszny przykład no i inna marka, ale w peugeocie miałem sytuacje ze raz było wspomaganie a raz nie :) nie było to zależne od obrotu kierownica :) po prostu np. wjezdzam na rondo brak wspomagania , po minucie jazdy już było :) podobno były tam jakies zaworki które się zacinaly ( nie wiem jak jest w e53 ) wymiana plynu to wspomagnia, przepłukanie pompy no i było już później ok :) także zaczal bym od plynu :)
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Dziękuję panowie :)

Już odpowiadam co to było bo ze znajomymi doszliśmy do tego. Wina wspomagania był KRZYŻAK! !! :D kupiłem Nowy i jak rekal odjal. :)