Skocz do zawartości

Akcja serwisowa F10 z 2014 wymiana skraplacza klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj dzwonili do mnie z serwisu BMW zapraszając na wymianę skraplacza od klimy w ramach akcji serwisowej.

Mam F10 525D z lipca 2014.

Wie ktoś może co jest nie tak z tym skraplaczem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie pytałeś się?

A jak myślisz, ile i jak funkcją spełnia skraplecz ?

99% nieszczelność, 1% blokada.

Opublikowano

Rozszczelnia się. Ja już po akcji serwisowej.

W skład akcji wchodzi skraplacz, czynnik i robocizna

Ja, że byłem świeżo po kupnie auta to poprosiłem, aby zrobili pełen serwis klimy - kosztowało mnie to 480zł

2 strony wymienionych części i jakiś pierdółek typu śrubki, ale nie martwię się o klimę

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To nie zależy od rocznika, sprawdź po vin w ASO.
Opublikowano
No....

Udało mi się znaleźć :D

https://www.service-bmw.pl/

Jeżeli ktoś nie chce jechać/dzwonić to wyślijcie zgłoszenie - odpowiadają w parę godzin i mamy pełne info czy jest dla nas jakaś akcja serwisowa :)

Dzieki wielkie, wlasnie tez takiego czegos szukałem :cool2: :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odkopię trochę

W Sierpniu wymieniali mi skraplacz na akcji serwisowej.... było super - chłodziło i wogóle....

W tym roku zaczęło robić się już ciepło więc w Warszawskich korkach postanowiłem się ochłodzić, ale okazało się, że nowy skraplacz jest tyle wart co stary..... rozpadł się :)

Auto zaprowadzone do BMW AUTO FUS i zobaczymy jaka będzie ich decyzja w tej sprawie.... część wytrzymała około 9 miesięcy....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Masz dwa lata gwarancji na nowe części więc niech wymieniają :)
Opublikowano

wymienili... oczywiście nieodpłatnie.

Jedyne o czym wspomniał mi "opiekun" to to, że jak wyciągnęli skraplacz to wyglądał jakby ktoś do mnie strzelał :)

Ale fakt jest faktem że rozszczelnił się w górnym rogu przy prawej lampie - podobno właśnie w tym miejscu wadliwe skraplacze się rozwalają.....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
I serwis klimy za free :)
Opublikowano
w Warszawskich korkach postanowiłem się ochłodzić...

Rozumiem że nie jeździsz z włączoną klimą na co dzień?

To moje 3 BMW i zawsze mam klimatyzację w trybie auto +22 stopnie niezależnie od pory roku.

Mam nadzieję że nie robię głupstwa, ale tak powiedział mi Niemiec od którego kupiłem pierwsze BMW.

Jak odbierałem f11 to też o to pytałem i sprzedawca kazał jeździć z klimą nawet w zimie.

Teraz mam zagwozdkę :roll:

jest moc, będzie szmoc ;)