Skocz do zawartości

Wymiana płynu chłodniczego. (odpowietrzenie instalacji chłod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z odpowietrzeniem instalacji chłodniczej w moim samochodzie po tym jak wymienilem termostat postanowilem rowniez wyminic plyn chodniczy caly rowniez ten z bloku. Teraz na nowym termostacie rowniez jest problem przegrzewania sie poniewaz instalacja jest zapowietrzona mam BMW 582i rocznik 1996. Znalazlem dwie srubki do odpowietrzania instalcji natomist nie moge znlaezc o ile istnieje sruba do odpowietrzania bloku.

Za wszelkie wskaowki dziekuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam

Teraz na nowym termostacie rowniez jest problem przegrzewania sie poniewaz instalacja jest zapowietrzona mam BMW 582i rocznik 1996. Znalazlem dwie srubki do odpowietrzania instalcji natomist nie moge znlaezc o ile istnieje sruba do odpowietrzania bloku.

Za wszelkie wskaowki dziekuje.

Pozdrawiam.

Nie potrzebujesz dwoch srubek do odpowietrzania ukladu. Jedna znajdujaca sie po prawej stronie wlewu zbiorniczka plynu zupelnie wystarczy.

Przy odpowietrzaniu nie zapomnij wlaczyc ogrzewania.

Opublikowano
Temat ten był wałkowany dziesiątki razy :search:

dokładnie - było wiele wiele razy i ładnie opisane

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg