Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko do kolegow czy ktos moze montowal klocki TRW REMSA na przod i moze ma jakies doswiadczeni lub swoje sugestie co do zachowania sie twardosci i tym podobne POZDRAWIAM KAROL
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
Mam te klocki od miesiaca wiele na ich temat nie moge powiedziec ale jak narazie jest ok. Podobno sa lepszej jakosci od TEXTARa :8)
Opublikowano

Witam,

Ja miałem te klocki w primerze GT i powiem ze nigdy z lepszymi sie nie spotkałem, a miałem ferodo, lucas, textar.

Zero pisku,zuzycie raczej w normie, a hamulce brzytwa!!!! Teraz jak będe wymieniał klocki u siebie to będę szukał własnie takich..

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj

Produkt hiszpański - poziom Lucasa a tańsze

miałem takie w Windstarze , Focusie , jak ich jeszcze nikt nie znał miałem na E 34 - chodziły z tarczami Ziemermana - i było ok .

W tej chwili mam te klocki w E38 na tarczach brembo - nie mam zastrzeżeń .

Pozdrawiam

MarioBigRed

Opublikowano

Mam te klocki od prawie 2 lat w e34 - LIPA LIPA I JESZCZE RAZ LIPA!!!!!

Są twarde jak diament - tzn po dwóch latach widać już progi na tarczy a klocki jak nowe :mad2:

Szybko sie przegrzewają - pare mocnych przyhamowań z 200km/h i trzeba im dać odpocząc. W dodatku piszczą - ale to chyba kwestia przypalenia.

Polecam wszystkim klocki oryginalne, owszem są droższe - ale są znakomite :cool2:

Jak ktoś chce zaoszczędzić - nie czując przepaści jakościowej (patrz remsa) polecam ATE lub Textara :cool2:

Remsa to shit i tyle, owszem do powolnego taplania wystarczą, ale troche szybszej jazdy i odmawiają współpracy

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano

REMSA - srednia półka, dla spokojnych kierowców sie nadają, wiadomo ze hamowanie od 200 km/h to ciezki test dla wielu producentów klocków, my na tył zakładamy klocki ze sredniej półki wlsnie takie jak RAICAM, REMSA, do przodu jednak proponujemy klientom lepsze klocki ATE (4+), TEXTAR (5), LUCAS(4+), JURID (4), mysle ze lepiej zainwestowac w lepsze klocki na przód, w przypadku JURIDA musze przyznac ze to miekki klocek nie dla ekstremistów...:-)

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209