Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak silnik ulegnie przegrzaniu i może pójść głowica lub uszczelka głowicy prawda i wtedy auto bierze olej co nie? A jak dajmy uszczelkę poszła czy głowica to jak to sprawdzić bo wycieków żadnych nie ma auto pracuje normalnie żadnych spadków mocy tez nie zauważyłem jedynie ze olej dziś poprosiło mnie żeby dolać litr a zrobiłem kolo2 tysi km
Opublikowano
jeżeli uszczelka puściła to albo olej będzie w zbiorniczku z płynem chłodniczym ( biała maź) albo woda przedostanie się do oleju. Specjalny przyrząd, który mierzy Co2 w zbiorniczku z płynem chłodniczym.
Opublikowano

Warto zmierzyć ciśnienie sprężania, przegrzane pierścienie mogły stracić sprężystość. Wtedy pobór oleju duży.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Wszystko sprawdziliśmy u mechanika i jest w porządku mówił mechanik ze pewnie lekko już uszczelniacze puszczają i z czasem będzie trzeba wymienić ale narazie mówił jeździć bo tyle co mi bierze to norma świece tez czyste byly
Opublikowano
Fajnie, że przegrzany silnik jest w tak dobrym stanie. Pewnie jak otworzyłeś maskę , to straszny gorąc buchnął, no tak przegrzany.
Opublikowano
Jak otwierammaske to tylko ciepło lekko jest i sprawdzam temperaturę to105 stopni w trasie zawsze mam i mechanik powiedział ze nie jest przegrzany silnik. Raz jak jechałem i wyskoczyła mi kontrolka ze wysoka temperatura i żeby zgasić auto tozjechalem na pobocze zgasiłem poczekałem godzinę i było ok odrazu do warsztatu bo padł mi wiatrak i właśnie myślałem ze przejrzałem tak silnik ale okazało się ze wszystko jest ok. Udać się do innego mechanika jeszcze jak uważasz?
Opublikowano
To była ironia. Mechanik powiedział, że jest ok, jeśli Cię to nie zadowala, jedź do innego mechanika, aż do skutku, aż usłyszysz zadowalającą Cię odpowiedź.
Opublikowano
Następnym razem nie gaś silnika od razu tylko na postoju włącz ogrzewanie na ful i obroty dmuchawy tez ful , to pozwoli na ostudzenie silnika bo nagrzewnica zadziała wtedy jak mała chłodnica.