Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Forumowiczów :)

Mam problem z klimatyzacją. Nie działa klima, mimo szczelnego, napełnionego i odgrzybionego układu. Sprzedający poinformował mnie iż jest to spowodowane wadliwym czujnikie (presostat-czujnik klimatyzacji).

Po wymianie na nowy nadal nie działa. Czy ma ktoś może pomysł czym może być spowodowana usterka. (Podobno sprężarka sprawna).

A może odłączyć aku po wymianie presostatu?

Dzięki

Pozdrawiam :D

Edytowane przez MiHaUu
Opublikowano

Gdzieś było na forum , jak naprawić sprężarkę . Tz. te sprzęgło na niej. Nawet w ASO jest dostępny zestaw naprawczy do sprężarki za 300zł.

Na samym kole sprężarki wyrabia się takie jedno koło i je trzeba wymienić .

Nie wiem jak w twoim przypadku ale ja bym szukał najpierw tego - czyli to co zazwyczaj pada.

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=55424

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam, dzis bylo w miare cieplo wiec postanowilem wlaczyc klimatyzacje. Temp ustawilem na 16 stopni bo wydawalo mi sie dosc goroca w srodku, lecz niestety. Zapala sie kontrolka zielona przy przycisku klimatyzacji, lecz nie chlodzi. Na postoju gdy wlaczam klime nie ma tego charakterystycznego falowania obrotow podczas wlaczania klimy , wiecie o co chodzi... Klima umarla. Przez zime jej nie uzywalem , serwis robilem na jesieni, wiec powinno byc ok. Sprawdzilem bezpieczniki tez ok. Od czego moge zaczac naprawe? jakies propozycje co moglo sie stac?

z gory dziekuje pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedz do warsztatu od klimatyzacji i niech sprawdzą czy masz czynnik, pewnie układ się rozszczelnił i dlatego nie startuje. Gorsza możliwość to zatarta sprężarka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.