Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnosnie felg styling 236. Mianowicie zakupilem takie do mojej e60 no i po zalozeniu okazalo sie ze z prawej strony przy mocno agresywnej jezdzie i maksymalnym skrecie trze.

Opony na felgach to 225/55/17 mam drugi komplet opon 225/50 czy jak zaloze je i dam dystanse problem zniknie?

Opublikowano
Załóż 50. To prawidlowy rozmiar. Problem powinien zniknąć. Masz xdrivie czy zwykle? Te styling 236 mają et 30.

Poszukuje wszelkich materiałów o bmw e60/e61, filmów, poradników, artykułów, zdjęć, plików, tapet...itp ... Jeśli ktoś z was ma ciekawe materiały proszę o info na pw (po weryfikacji wrzucę na bloga z dopiskiem twojego niku). Z góry dzięki.

Link do bloga patrz obok - moja strona www.

Opublikowano
Witam wszystkich.

Mam pytanie odnosnie felg styling 236. Mianowicie zakupilem takie do mojej e60 no i po zalozeniu okazalo sie ze z prawej strony przy mocno agresywnej jezdzie i maksymalnym skrecie trze.

Opony na felgach to 225/55/17 mam drugi komplet opon 225/50 czy jak zaloze je i dam dystanse problem zniknie?

Jak kolega wyżej, załóż 225/50/17 to rozmiar BMW mam takie felgi na aucie i jest wszystko OK :D

Opublikowano

opona 225/55/17 pasuje lepiej niż 225/50/17 (mimo, że profil 50 rozmiar fabryczny)

Problemem jest ET 30 felgi z f10 są schowane o 1 cm głębiej w nadkole niż przy seryjnej feldze od e60 et20

Założysz dystans 1 cm to będzie ok.