Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Obecnie posiadam w swojej E60 Aktywny tempomat który raz działał raz nie działał tak go wystroiło ASO w Kielcach (Nie Polecam!) w związku z tym też podczas modyfikacji silnika potrzebowałem miejsca na nowy IC więc wywaliłem ACC jako że nie funkcjonował za dobrze a i tak nie używałem go. Teraz chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwośc przeprogramowania samochodu aby działa teraz jako normalny tempomat? Miałem oczywiście błedy ale zmieniłem kod wyposażenia z 541 na 540 ale manetka od tempomatu nie działa teraz wcale czy chodzi o to żeby mieć zwykły tempomat muszę zmienić manetkę jak do zwykłego tempomatu czy jest jakiś trik? Dzięki z góry.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś tą manetką uruchomić zwykły tempomat - trzymając pare sekund przełącznik od zmiany dystansu w góre lub w dół .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Poszukaj na forum temat był szczegółowo omawiany i z tego co kojarzę manetka musi być zmieniona od zwykłego tempomatu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś tą manetką uruchomić zwykły tempomat - trzymając pare sekund przełącznik od zmiany dystansu w góre lub w dół .

Sprawdzałeś czy tempomat działa według tej instrukcji ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

ja to robilem, zmienilem manetke na zwykla. odpielem wtyczke od radaru i usunelem radar fizycznie.

Potem walczylem z inpa, ista i w koncu sie udalo. Trzeba bylo zresetowac ustawienia DDE, ustawienia skrzyni itd.

No i prawie wszysko sie udalo - prawie bo w module DSC mam blad tempomatu i nie moge go skasowac. Trzeba chyba wgrac na nowo program do modulu DSC.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Manetka z aktywnego obsługuje zwykły tempomat , problem jest w kodowaniu .

Była dyskusja o tym Przemek opisał instrukcje

viewtopic.php?f=73&t=293983&start=45