Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym wymienić chromowaną końcówkę rury wydechowej. Jak długa ona jest ? Czy jest zakładana i przykręcana na koniec rury wydechowej ? Czy może trzeba dospawać ? Mozna prosić o jakiś przykładowy link ?

czy na przykład taka będzie właściwa ?

http://bmw-sklep.com.pl/pl/koncowka-wydechu-bmw-1-e81-e87-116i-118i-120i.html

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Pozwolę sobie podbić temat. Proszę o odpowiedź.
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zdecydowałem się na zakup oryginalnej końcówki BMW,tym bardziej,że dostałem dobrą cenę po znajomości :) Generalnie jest raczej wsuwana bez problemu ( nie ciasno ) i rzeczywiście jest przykręcana na jedną śrubkę. Ułatwieniem jest, że nie można założyć jej "odwrotnie". Co ciekawe ( może się mi wydaje ) ale dźwięk wydechu jakoś się zmienił na bardziej basowy (?). A'propos: czy można kupić taką końcówkę, która w sposób oczywisty i jednoznaczny zmieniłaby dźwięk wydechu na bardziej "rasowy" ?
Opublikowano
Zdecydowałem się na zakup oryginalnej końcówki BMW,tym bardziej,że dostałem dobrą cenę po znajomości :) Generalnie jest raczej wsuwana bez problemu ( nie ciasno ) i rzeczywiście jest przykręcana na jedną śrubkę. Ułatwieniem jest, że nie można założyć jej "odwrotnie". Co ciekawe ( może się mi wydaje ) ale dźwięk wydechu jakoś się zmienił na bardziej basowy (?). A'propos: czy można kupić taką końcówkę, która w sposób oczywisty i jednoznaczny zmieniłaby dźwięk wydechu na bardziej "rasowy" ?

Sama końcówką nie zmienisz dźwięku wydechu na nie wiadomo jaki basowy. Ale troszkę akcentu na pewno nadasz. Zostaw ta oryginalna tak jak masz. Dźwięk wydechu zmienisz tylko sportowym wydechem:)

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Uff, trochę to kosztuje :-( Nie zdawałem sobie z tego sprawy.To już wolę być głuchy :D

Opublikowano

Ja kupiłem oryginalną nakładkę na tłumik/końcówkę w serwisie BMW.

Opublikowano
Opublikowano

4x70

???????????????? :roll:

Opublikowano
wersja z czterema rurami

wejdz sobie w moj profil. Tam masz pare fotek dupy

jasne. Zerknę :-)