Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, auto mam od trzech miesięcy i do dzisiaj było ok, otóż jadąc rano do pracy pojawił się błąd TRANS. FAILSAFE PROG. i hałas taki jakby metal tarł o metal. Skrzynia do dzisiaj biegi zmieniała bez problemu nie było żadnych objawów. Do domu wróciłem na manualu na 4 biegu bo jak wbijałem 5-ty to pojawiało się to szuranie. Do czwartego biegu auto jedzie normalnie, wsteczny też ok. Jakieś sugestie???? Wiem że i tak czeka mnie wizyta u mechanika ale chciałbym poznać Waszą opinię.

Jestem po rozmowie z Panem który reanimuje skrzynie i sprzedaje na aleedrogo, powiedział że najprawdopodobniej jest to uszkodzenie 5-ego biegu koszt naprawy 3tyś.

Opublikowano

Brzmi jak brak prezentu dla zony na dzien kobiet

Czyli podejrzewam ze uderzy po kieszeni

Z objawow tak na szybko to dosc powazna awatia skrzyni

Opublikowano
Brzmi jak brak prezentu dla zony na dzien kobiet

Czyli podejrzewam ze uderzy po kieszeni

Z objawow tak na szybko to dosc powazna awatia skrzyni

Dostanie kwiatka i to jej wystarczy. Chyba???? :roll: :roll: :roll:

Opublikowano

w 4000zl mozna sie zamknac no chyba ze ktos wybiera drogi duzy warsztat to....

Na forum 7er jest jeden czlowiek z w-wy ktory robi automaty bmw prywatnie , wiele osob z forum u niego remontowalo i wszystko jest ok/

Opublikowano
zasuwaj odrazu do skrzyniarza ,moj wczoraj wjechal n diagnoze i ewentualna naprawe.moze byc wszystko jak i drobnostka.tydzien przesiedzialem na lekturze o skzyniach automatycznych,i jest mnóstwo zagadnien,od niewlasciwego oleju,zuzytego po uszkodzenia mechaniczne zaworów z uszkodzeniami konwerterów i koszy sprzegłowych.ja swoja skrzynke zalatwilem pawdopodobnie wyjezdzajac z glebokiego błocka...przód-tył i zajeżdziłem skrzynke...