Skocz do zawartości

Podłączony źle aku problem z nawiewem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przechodze odrazu do sedna nie tłumacze dlaczego ktoś źle podłączyć klemy od aku ale doszło do tego i teraz wystąpił problem, w aucie wgl nie włącza się nawiew w żaden sposób radio nie gra i szyba od pasażera z przodu nie reaguje na opuszczenie i podnoszenie. Sprawdzam bezpieczniki ale tam Wszystkie są spalone jutro wybieram się po duży zestaw bezpiecznikow jak to nie pomoże to gdzie szukać winę?
Opublikowano
  • Autor
Dodam że poprostu raz ktoś źle przyłożył kleme i wiadomo było zwarcie trochę się zsiskrzylo a nagle taka awaria.
Opublikowano
Masz spalone bezpieczniki i nie wymieniając ich jeszcze zakładasz temat że ci różne rzeczy nie działają.. Trochę bez sensu
Opublikowano
  • Autor
Tylko bez sensu jest to że one jak patrzyłem przed tym spieciem też były przepalone wszystkie praktycznie kilka wymieniłem i brakło mi a teraz boję się że mogło coś innego spalić
Opublikowano
Tylko bez sensu jest to że one jak patrzyłem przed tym spieciem też były przepalone wszystkie praktycznie kilka wymieniłem i brakło mi a teraz boję się że mogło coś innego spalić

Witam morze uszkodzony sterownik

Opublikowano
  • Autor
Ok wymieniłem wszystkie bezpieczniki pod schowkiem u pasażera szyba schodzi elegancko nawiew działa rewelacyjnie podgrzewane siedzenia ślicznie, tylko mały problem radio milczy i teraz nie wiem co dalej wiem że mam jeszcze bezpieczniki w bagażniku z tyłu i pod maską chyba też są warto próbować je wymieniać czy raczej jakiś moduł czy coś? ;)
Opublikowano
  • Autor
Zabrakło mi czasu na te resztę bezpiecznikow musiałem jechać do pracy ale w sobotę chciałbym posiedzieć i pogrzebać lecz na elektronice mało się znam a nie chce z każdym małym problem jeździć po mechanikach =]
Opublikowano
Zobaczy czy z tyłu radia jest bezpiecznik.
Opublikowano
  • Autor
Wrócę z pracy to sprawdzę dodam tylko że ja mam tą małą nawigację i radio mam jakby w nawigacji jeśli dobrze wytłumaczyłem
Opublikowano
  • Autor
Nie ma żadnego bezpiecznika w radiu
Opublikowano
Koleżko w bagażniku również posiadasz bezpieczniki odpowiadające za radio,navi oraz zmieniarkę, więc szukaj tam przyczyny
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Przyjacielu również sprawdziłem tam bezpieczniki oraz zostały przezemnie wymienione teraz i nadal nic chociaż nie wiem dlaczego ale w bagażniku po prawej stronie mam tylko maksymalnie z 6bezpiecznikow. Jest gdzieś schemat tych bezpiecznikow tylnych?
Opublikowano
  • Autor
I zostaje mi pełno wolnych miejsc, tylko że przed zwarciem też było tyle samo i wszystko działało
Opublikowano

To, że nie masz wszystkich to normalne, zresztą nie tylko u Ciebie tak jest. Tłumaczyć rozpiski chyba nie trzeba :wink:

http://www.resizer.pl/pliki/mini_34216.jpg

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za schemat, niestety nadal radio nie działa chyba będę musiał kupić jakąś sprawną uzywke.
Opublikowano
  • Autor
Ok poradziłem sobie problem okazał się prosty wtyczka coś miała problem WD 40 pomogło xd