Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam bmw e 46 coupe 2002r po swapie z 1.8 na 3.0 I zmianie skrzyni z automat na manual.

Wystepuje u mnie problem ze zmiana biegow gdy e czasi jazdy nacisne pedal sprzegla w celu zmiany biegu obroty rosna o jakies 600 I nastepnie opadaja jest to bardzo uciazliwe poniewaz uniemozliwia plynna zmiane biegow dodam ze czujnik sprzegla zostal podlaczony jest to wersja 3pin ale w pedalach ktore kupilem jest tez miejsce na wersje 4 pin komputer pokazuje jedynie blad can egs bardzo prosze o pomoc pozdrawiam

Opublikowano

witam

Też ostatnio zmieniłem (m54b22) automat na manual i mam dokładnie to samo. Ponadto lubi mi zgasnąć przy ruszaniu.

Prawdopodobnie musi być zmieniony soft sterownika silnika, bo do manuala jest ponoć inny.

W tej chwili drążę ten temat, jak rozwiążę to dam znać.

Pozdrawiam.

Opublikowano
To samo obstawialem tylko teraz jak przeprogramowac komputer z automat na manual czy trzeba jechac do aso
Opublikowano
No to czekam na info ja tez podejrzewam komputer

Soft sterownika silnika trzeba zmienić, niestety mój fachman nie dał temu rady. Problem z obrotami pozostał.

Druga opcja to kupić sterownik takiego samego silnika ale od manuala i go dopasować do EWS i kluczyka - ponoć jest to łatwiejsze.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jeżeli uda sie panu znaleźć kogoś kto sie podejmie czegoś takiego prosze o kontakt