Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy u Was światła do jazdy dziennej czyli ringi świecą nie jednakową jasnością. Mianowicie ringi wewnętrzne (bliżej grila) świecą bardzo jasno, natomiast te zewnętrzne tylko tak delikatnie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszyscy tak mamy niestety -lampa jest tak skonstruowana źe światło z jednego ringu idzie do drugiego , moźna trochę poprawić zmieniając na ledy , albo podnieść napięcie ,ale różnica będzie zawsze .

Poczytaj temat

viewtopic.php?f=73&t=172916

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Właśnie dziwna sprawa, co prawda jeszcze nie zaglądałem jak to zrobione jest w X6 ale w normalnej 6 miałem tak, że jedna żarówka oświetlała dwa ringi ale oba świeciły prawie tak samo. Wymieniałem tu właśnie żarówkę na leda i było jednakowo. W X6 jest znacząca różnica, jeden świeci bardzo jasno a drugi tak trochę się żarzy.
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak jak wcześniej kolega pisał łamy w x6 tak są skonstruowane ze jedna żarówka oświetla jeden i drugi ring, a przypuszczam ze skoro żarówka jest najbliżej ringu wewnętrznego to dlatego on swieci najmocniej