Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie zaznaczam, iż jestem kompletnie zielona w te klocki, proszę o wyrozumiałość :roll: Dzisiaj zauważyłam że samochód zostawia małą plamkę oleju, załączam fote. Myślę że ten wyciek ma miejsce przy rozgrzanym silniku, bo jak chwilę postał podłożyłam kartkę i nic się na niej nie pojawiło po jakiejś godzinie.

Chciałabym się dowiedzieć orientacyjnie co tam może szwankować, będę wdzięczna za pomoc :mrgreen:

link do zdjęcia, fota robiona od przodu https://zapodaj.net/e5e4d8f02d34a.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polecę trochę stereotypem, ale ogromny szacunek dla dziewczyny za zainteresowanie i kontrolowanie tego co się dzieje pod autem.

Zdjęcie trochę słabe - nic ie pokazujące. Najlepiej wjechać na kanał i szukać. U mnie ciekło spod klawiatury, a gdy to naprawiłem to drobny wyciek pojawił się w u podstawy filtra oleju - częsta przypadłość.

Opublikowano
Trzeba wjechać na kanał inaczej nic, najpierw sprawdź poziom oleju, być może to nie olej a płyn od wspomagania cieknie tylko jak kręcisz.
Opublikowano
A jaki masz silnik?

2003 compact. Przecie wiadomo ze N42. Tam cieknie duzo :d

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo nie ma m54b20 :8) a ja zapytam inaczej: dlaczego nie m47n lub m47? :roll:

silnik 2,0.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Maniek jak zwykle trafił. Dokładnie o to mi chodziło czy benzyna czy diesel, w 2003 szły n42 n46 ale to prawie to samo, różnice są drobne i szło m47n. Czy było m47 to nie wiem, wydaje mi się że w compakcie było od początku m47n ale tego nie jestem pewny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie tylko m47n :cool2: wydawało mi się, że 318td miało na początku m47 szczególnie, że ta wersja pojawiła się w 08.2002, ale lepsze jest to, że 320td pojawiło się w 03.2001 i od początku było to m47n a debiut w sedanie/touringu był w 09.2001.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.