Skocz do zawartości

Jaki zamiennik amortyzatora zamiast Sachs Advantage ?? [e39]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pora na wymiane amortyzatorów. Aktualny zestaw to Sachs z numerem 31 31 1 096 857 ze sprężynami Eibach Pro kit. Nosze sie z zamiarem sprzedaży auta i troche mi nie w nos kupować te amory z tym numerem ( ok 1000zł + odboje, osłony ). Po numerze znalazłem coś takiego https://www.czesciauto24.pl/magneti-marelli/1840098

Warto się w to zagłębiać bardziej ? Sprężyny zostają Eibach.

Czy może kupić zestaw http://allegro.pl/sachs-amortyzatory-kpl-bmw-5-e39-przod-odb-oslon-i5772310591.html z tym że ostatnia cyfra numeru sie nie zgadza. Da się to założyć wogole ?

E39 z zawieszeniem M technic

Opublikowano
Do zawiasu Mtechnik bez problemu założysz zwykle amorki od seryjnego zawiasu. Ja mam tak zrobione u siebie obecnie i nic złego Się nie dzieje, więc jeśli nie masz zamiaru inwestować przed sprzedażą.....
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Dzieki za odzew. Naczytałem sie na forach o tych amorach, że seria trzaska bo za długie, że auto lata po muldach jak szalone itp.... :shock:
Opublikowano
Tak piszą zazwyczaj Ci co nie mieli z tym styczności. Prawdą jest, że amor dedykowany do Mtecha ma krótszy skok i nieco inna charakterystykę pracy, ale nie ma co panikować. Moje sporo już najechały i nie ciekną,ani nie stukają
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Dzieki za odzew. Naczytałem sie na forach o tych amorach, że seria trzaska bo za długie, że auto lata po muldach jak szalone itp.... :shock:

We wcześniejszym E34 miałem z przodu -40 i zwykle amory i wszystko było gitara. Oczywiście zaraz ktoś się trafi, kto powie że to druciarstwo, ale zawieszenie Mpak jest chyba tylko o 2cm niższe, a tyle to nic i nie wpływa negatywnie na bezpieczeństwo czy wygląd. Może natomiast inaczej sie prowadzić, lecz nie wynika to z samej dlugości, tylko innej charakterystyki amortyzatora.