Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie bmw e30 325i, '87, 2,5l, m20

Robiłem kapitalny remont silnika (wymiana wału

korbowego),poskładałem silnik do kupy, wszystko na swoim miejscu a

tu lipa nie działa! Tylko przy włączeniu stacyjki rozrusznik chodzi,

natomiast pompa paliwa się wogule nie włącza, nie podaje paliwa

(sprawdzałem ją po bezpośrednim podłączeniu do akusa i wszystko ok

podaje paliwo), brak iskry zapłonowej oraz żadnych świecących się

lampek na desce rozdzielczej.Dodam jeszcze, że mam instalacje LPG.

Pare tygodni temu miałem zbitą szybe przednią, nie było w niej

klinu, gdy padał w nocy deszcz to na drugi dzień ze schowka w aucie

musiałem wylewać sporo wody. Podejrzewam, że dostała się ona do

jednostki sterującej która się tam znajduje (MOTRONIC), akumulator

był odłączony więc do zwarcia nie powinno dojść. Czy po zalaniu

komputer nadaje się na złom? Napięcie podłączyłem po paru dniach,

żeby kopmputer dobrze się wysuszył. Nie wiem jak sprawdzić czy ten

komputer działa. Może to jest główną przyczyną całego

zamieszania...[sprawdziłem bezpieczniki:)]Co Wy o tym myślicie?

Proszę o odpowiedź jeśli jest taka możliwość,

z góry dzięki

PoZdRaWiAm

Rafał

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
watpie aby komputer byl odpowiedzialny za kontrolki na desce rozdzielczej posprawdzaj raczej wszystkie przekazniki te w skrzynce bezpiecznikow obok skrzynki bezpiecznikow i pod kierownica
Opublikowano

jutro tak zrobie, mam nadzieje, że to jakiś przekaźnik, bo jak komputer to lipa, ale nadal nie wiem co z tą pompą i z brakiem iskier...

pozdrawiam

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano

Sprawdź czy nie zamieniłeś omyłkowo wtyczek od impulsatora z czujnikiem na szóstym przewodzie W/N.

Czy wogóle podpiołeś zasilanie instalacji silnikowej i masę.

Czy te trzy przekaźniki koło filtra powietrza są we właściwym miejscu

Opublikowano
Nie wiem co ty tam porobiłes, ale poza tym dałem to mechanikowi i sam poskładał a samcochód zyskał przyrost mocy o 45 KM, wiec teraz mam 192 + 45 = 237 KM, a jestem młody mam 20 lat a juz taki wozik :D:D
Opublikowano

ok sprawdze, a jakto nic nie da to niestety wydatki-po elektryka hehe.

Do Dr feathera, weź się tak nie chwal człowieku ja mam 19 lat i remonty robie sam, a rok temu miałem siódemke 5l 12v 300km z 1990r i się nie chwale ten twój mechanik to jakiś magik tylko poskładał i już 45KM behhehehh :cool2: jakiś kozak chyba

dzięki za rade pozdrowienia

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
Nie wiem co ty tam porobiłes, ale poza tym dałem to mechanikowi i sam poskładał a samcochód zyskał przyrost mocy o 45 KM, wiec teraz mam 192 + 45 = 237 KM, a jestem młody mam 20 lat a juz taki wozik :D:D

a co, zamontowal Ci stożek, wyciał katalizator i wstawil strumienice ? .. do kompletu oczywiscie sportowy tlumik koncowy ? :twisted:

Opublikowano
to mialo byc lekko zlosliwe z mojej strony :twisted: :D.. a tak na powaznie ciekawe czym mu ten mechanik zmierzyl ta moc :> Pewnie jest wprawny i na ucho :8)
Opublikowano
mi się zdaje, że ten jego mechanik zrobił taki przyrost mocy jak grał w Gran Turismo 4 na Playstation2 :mrgreen:
BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
reserved! mam sportowy tłumik od M3, i lekko powiekszoną pojemnosc do 2.8 ale cicho :D:D... Katalizator mam

no tak, strach pomslec co by bylo jakbys mial normalnie do 2.8 powiekszona pojemnosc... lekkie powiekszenie nic nie daje : ) tak samo jak tlumik od M3 w normalnym M50 przy standartowych kolektorach i calej reszcie : )

Opublikowano

Do pełni szczęścia brakuje świec Brisk i będziesz miał o 30KM więcej (słyszałem, że każda świeca daje 5KM, strach pomyśleć ile kopa dostaje samochód, jak przewozi się w bagażniku całe pudło takich świec).

Nie wiem ila mocy dają niebieskie żarówki od postojówek i naklejka "M" na klapie, ale chyba sporo, bo często widuję takie "choinki".

Pozdrawiam,

Opublikowano

No chłopak troche się chwali ale jak pisał ma dopiero 20 lat i taki woźnik:)

Można mu wybaczyć

Wydech od M3 daje max 15-17KM

Ciekaw jestem tylko jak ten mechanik to sprawdził hehe,

Tak na marginesie to moja beema już chodzi, okazało się, że poprzedni właściciel zrobił jakieś zabezpieczenia w których nie wiedziałem o co chodzi,

ale elektryk sobie poradził

dajcie mi nr do tego magika mechanika to może moją beeme podrasuje:)

pozdrowienia

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
Zgadza sie! Po co ci numer od mechanika magika, wystarczy ze kupisz własnie wydech m3 i powiekszysz sobie pojemnosc bo ja mam powiekszona do 2.8 a mialem 2.5 z seryjnym wydechem miala 192 km :))
Opublikowano
No a ja mam 850 koni bo zamiast choinki zapachowej powiewa mi zdjęcie silnika z M1 Procar 4 :twisted: :lol:
Every weapon needs a master.