Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale to jest "przycisk" otwieracza tylnej klapy - co on ma wspólnego ze spryskiwaczem??? Zresztą tez wymieniałem jakiś czas temu.

Bo tytuł tego wątku to właśnie "silnik wycieraczki - tył" i to jest temat większości postów tutaj.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Hmm - wiem co jest tematem tego wątku - sam go założyłem. Po prostu nie rozumiem dlaczego dołączasz zdjęcie części, która nie ma nic wspólnego ani z silnikiem tylnej wycieraczki ani ze spryskiwaczem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ernet to zdjęcie co wkleiłeś ma się nijak do wątku. To jest zamek klapy i w ASO rzeczywiście kosztuje 250zł. Silnik wycieraczek wygląda tak i nie ma nic wspólnego z twoimi zdjęciami,

http://i.ebayimg.com/images/g/CjAAAOSwIUNXFjX3/s-l500.jpg

Opublikowano (edytowane)

A... w takim razie, to ja się pomyliłem , co, nota bene ,jest zgodne z moim podpisem :D A poważnie, to wytłumaczyć powinienem, że u mnie, w mechaniźmie zamykania

"nie odbijał " ( pozostawało w górnej pozycji i musiałem go dopychać do poziomu )to okrągłe kółko ze znaczkiem BMW, co zinterpretowałem ,jako cały mechanizm pokrywy bagażnika. Jeśli wprowadziłem Was w błąd, to wynikało to tylko z mojej niewiedzy, a wiek przed-emerytalny chyba mnie usprawiedliwia :norty: :norty:

Edytowane przez Ernet
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przycisk pisałem dla naszego emeryta :D Czyli podsumowując sam silnik kosztuje w ASO koło 600 zł. Z tego co widzę w realoem to do przed lifta jest ten sam silnik tylko trzeba dodatkowo kilki rzeczy dokupić.

P.S. Niestey te ruchome znaczki do otwierania klapy to bolączka wszystkich aut. W zeszłym tygodniu rozbierałem znaczek od Seata Ibizy 6L. Pręt na którym obraca się znaczek był tak zardzewiały, że nie dało sie go ruszyć. Koszt nowego w ASO 400 zł. Rozebrany i naprawiony śrubokrętem który trzeba było pociąć, gdyż miał idealną grubość pręta.

Opublikowano
Przycisk pisałem dla naszego emeryta :D Czyli podsumowując sam silnik kosztuje w ASO koło 600 zł. Z tego co widzę w realoem to do przed lifta jest ten sam silnik tylko trzeba dodatkowo kilki rzeczy dokupić.

P.S. Niestey te ruchome znaczki do otwierania klapy to bolączka wszystkich aut. W zeszłym tygodniu rozbierałem znaczek od Seata Ibizy 6L. Pręt na którym obraca się znaczek był tak zardzewiały, że nie dało sie go ruszyć. Koszt nowego w ASO 400 zł. Rozebrany i naprawiony śrubokrętem który trzeba było pociąć, gdyż miał idealną grubość pręta.

Dziękuję za komplement :D :D

Rozumiem zatem,że to, co się mu "zużyło" można rozebrać (nie ja :) ), wyczyścić ( nie ja :) ) i trzymać na później ? Jeśli tak, to warto czymś przesmarować, żeby lepiej działało ? ?

Opublikowano
Kupiłem dyszę w ASO - tą z dwoma otworami. Oczywiście nie pasuje. Na szczęście skalpel i trochę cierpliwości i udało się wpasować wszystko. Temat tylnego mechanizmu wycieraczki zamknięty teraz czas na ... :)))))