Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam parę pytań odnośnie amortyzatorów. Przymierzam się do wymiany w najbliższym czasie. Mają być bilsteiny b4. Mam obecnie seryjną zawiechę. Wymieniam bo siedzą jeszcze fabryczne z przodu i mają 50%. Czy jeśli wymienię pozostawiając stare sprężyny (pewnie nieco zbite) to po wymianie będzie koza? Bo tego bym bardzo nie chciał. Czy od razu wstawić obniżające np eibachy na przód -30mm? Obecnie odpowiada mi auto tak jak stoi, może przód mógłby być minimalnie niżej. Tył jest cacy.

Opublikowano

kiedyś założyłem B4 i leżą w piwnicy bo nie mogłem na to patrzeć

nie wiem,czy one maja inną charakterystykę pracy,ale przód poszedł do góry

Opublikowano

Sratatata.

Po co to forum jak i tak klient zapłaci tyle ile ma w portfelu.

Dzisiaj podsłuchałem rozmowę ŁEBKA 18 LAT.

E38

"Kupię gwint bo gościu jest na forum" i sratatata.

Jak zobaczyłem auto.......

Nie wziął bum za darmo. Naprawdę.

Opublikowano
Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi? To że ktoś ma e36 to znaczy, że nie może sobie kupić Sachsa? Nie mam 18lat i nie w głowie mi żadne chińskie gwinty. Nie po to sprzedawałem auto 10lat młodsze od e36 z którym miałem cały czas problemy, żeby drutować teraz bezproblemowe e36. :wink:
Opublikowano
Mam serię ale będę wymieniał zawiechę. Zakupione mam sprężyny h&r obniżające 35/20 i szukam pod te sprężyny amorki, stąd pytanie czy amortyzatory do m-technica byłyby dobre do tych sprężyn czy szukać czegoś innego. Trochę już poczytałem na necie i do tych sprężyn nie będę wrzucał serii.
Opublikowano

o ile dobrze pamiętam to M-technik ze swoimi sprężynami ma -20 w stosunku do serii

czyli te sprężyny według mnie byłyby dobre,ale może ktoś się jeszcze włączy w dyskusję

Opublikowano
Serię dużo ludzi mówi, że ponoć można do -40, ale są też opinie, że potrafi dobijać. Na Bilki B8 trochę szkoda kasy, a mtsa też nie chce ładować. I tak właśnie myślę czy te pod m-technic dawałyby radę. Ewentualnie coś innego o skróconym skoku.. ale co konkretnie?