Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów!

Potrzebuje fachowej rady a być może ktoś już się spotkał z takim przypadkiem jak mój.

Auto bmw x3 f25 2.0D 2012r. podczas wolnego przyspieszania szczególnie pod górkę przy prędkości 40-55km/h odczuwalne jest bicie,szarpanie kół z przodu. Gdy wcisnę gaz mocno i szybko auto przyspiesza w tych zakresach jest to nieodczuwalne....

Byłem w aso doradzili wyważenie kół haha nic nie pomogło, później stwierdzili ze to reduktor napedu xdrie wymieniłem ale już nie u nich tylko na używany sprawny i nadal to samo....

Jakieś pomysły?

Opublikowano
Dodam ze wymieniałem reduktor atc450 na uzywke z alledrogo ale mowili ze w pełni sprawna....
Opublikowano
Miałem podobnie, też wszyscy chcieli mi wymienić skrzynkę redukcyjną bo szarpało, tylko pod górę. Okazało się , że 1 i 4 wtryskiwacz są zabrudzone . Kuracja czyszcząca, wielokrotna ( 6 pełnych tankowań + Liqui Moly Pro-Line Engine Flush do benzyny) rozwiązała problem. Proponuję sprawdzenia czasów wtrysków.
Opublikowano

Dodam jeszcze ze zauważyłem iż problem nie występuje jak auto jest zimne i do momentu jak sienrozgrzeje jest Ok!

Ktoś miał cos podobnego halo:)? Jakieś sugestie gdzie szukać

Opublikowano
Dodam jeszcze ze zauważyłem iż problem nie występuje jak auto jest zimne i do momentu jak sienrozgrzeje jest Ok!

Ktoś miał cos podobnego halo:)? Jakieś sugestie gdzie szukać

No to moze jak sie rozgrzeje to i opony razem z autem (cisnienie) - moze taka trywialna sprawa...

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
  • 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 23. 2. 2017 o 13:37, ajachimo napisał(a):

Ahojte členovia klubu!

Potrebujem odbornú radu a možno sa už niekto stretol s prípadom ako ja.

Auto BMW X3 F25 2.0D 2012 pri pomalej akcelerácii, najmä do kopca, pri rýchlosti 40-55 km/h je citeľné udieranie a šklbanie predných kolies. Keď silno a rýchlo stlačím plynový pedál, auto v týchto rozsahoch zrýchli a je to nebadateľné....

Bol som v predajni a tam mi poradili vyvážiť kolesá haha, nič nepomohlo, neskôr povedali, že je to reduktor pohonu xdrie, vymenil som ho, ale nie za nich, iba za jazdený, ktorý funguje a stále rovnaký.. ..

Nejaké nápady?

Cześć, rozwiązałeś to? mam ten sam problem