Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z moim bmw e90 320 d a mianowicie po wymianie dwu masy mam problem z odpowietrzeniem sprzęgła po jego odpowietrzeniu zaczyna działać prawidłowo jednek gdy je puszcze i odczekam kilka sekund schodzi z niego ciśnienie i znów trzeba kilka razy wcisnac pedał zeby zaczeło działac. Natomiast gdy przytrzymam delikatnie pedał zeby nie odbił do końca jest ok i sprzęgło działa gdzie szukać przyczyny awarii ? wymieniłem juz wysprzęglik i pompę sprzęgła lecz problem nie zniknął przerobiliśmy już nawet jedną pompkę sprzegła ze znajomym tak aby nie odbijała do końca i trzymała ciśnienie jednak wtedy prawdopodobnie sprzęgło nie odbija do końca i śliżga sie na 4 i 5 biegu
Opublikowano
A to czasem nie jest założone źle łożysko na łapę lub nie cofniety docisk?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano
Właśnie jestem po kolejnym wyjęciu skrzyni i cofnięciu docisku jednak problem nadal jest trzy ruchy pedałem i sprzęgło jest ok puszczam pedał pięć sekund i schodzi ciśnienie i znów trzeba kilka razy nacisnąć i wraca ,chyba że przytrzymam pedał delikatnie nogą żeby nie odbił do końca to ciśnienie nie schodzi i jest ok