Skocz do zawartości

BMW e87 2006 RINGI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

czy ktoś próbował wstawić ringi do przed lifotwej jedynki? Trzeba rozklejać reflektory czy są one skręcane?

Może jest ktoś ze Śląska i chciałby mi pomóc oczywiście za opłatą :)

Opublikowano
Sam zgłebiałem ten temat przez długi czas... gdziekolwiek nie zadzwoniłem ( profesjonalne serwisy ) zawsze słyszałem tę samą odpowoedź: nie da się, a jesli już, to koszty są ogromne. Mimo tego nikt nie chciał sie podjąć.
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
  • Autor

Koszt rozklejenia jednego reflektora 300 zł... to za 650 kupię już komplet lamp z ringami...

Słyszałem o delikatnym nacięciu silikonu i podgrzaniu go opalarką. W sobotę widzę się z kolegą który rozklejał już reflektory, może on coś zaradzi :)

Opublikowano
Koszt rozklejenia jednego reflektora 300 zł... to za 650 kupię już komplet lamp z ringami...

Słyszałem o delikatnym nacięciu silikonu i podgrzaniu go opalarką. W sobotę widzę się z kolegą który rozklejał już reflektory, może on coś zaradzi :)

Jestem bardzo ciekawy..teoretycznie, bo niedawno założyłem nowe Valeo..po informacjach napisanych przeze mnie wyżej. Kupiłbym "ringi' nawet za 1000zł, ale powiedzieli mi,że nie będa pasować + oprogramowanie kompa może sprawić problem ;-(

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
  • Autor

Znalazłem używki z ringami za 200 zł, jedyny mankament - w prawej lampie urwany jest zaczep, tutaj przydatna jest moja praca w BMW :)

Są do dostania u nas zestawy naprawcze za grosze

Opublikowano
  • Autor
Dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy. W niektórych modelach szkła nie były klejone tylko dokręcane i zabezpieczane uszczelką. Dotyczy to najuboższych opcji, które nie były wyposażane w angel eye's. Jutro spróbuję potwierdzić to, sprawdzając na mojej lampie, ale z tego co już widziałem może to się potwierdzić
Opublikowano
No, to czekam(-y) :)
Opublikowano
Po pierwsze witam wszyskich. Skoro o światłach to mam pytanie odnośnie wymiany odblysnikow w ksenonach. Mam wersje zwykła bez skrętu. Czy da się wymontować odblysniki bez rozklejania łapmy. Mam lampy na stole i cały dzień roboty bez efektu. Będę wdzięczny za odpowiedz.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Macieju nie da się :( Lampy trzeba ciąć w jedynkach. Próbowałem opalarką i nie rusza.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie rożni się niczym od oryginału z Valeo.

Nie Ladnie tak klamac :cool2: :D jakoscia depo znaczaco odbiegaja od valeo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio wymieniałem u siebie i różnicy w jakości jakiejś wielkiej nie zauważyłem a miałem już do czynienia z innymi zamiennikami z Taiwanu.

Również nie widzę różnicy. Posiadam V1. Mało tego... święca według mnie lepiej od zwykłych lamp h7.

Opublikowano
Chyba oboje nie rozbieraliscie lamp od srodka :) ja okazje mam oglądać i takie sa moje odczucia. Jedni zachwalaja inni nie, kazdy kupuje dla siebie i maja jemu sie podobac nie innym. Po za tym w v1 swiecenie ringow w dzien to kompletna porazka i nie wazne czy ma sie zarowki zolte czy ledy w ringach, co innego w v2 gdzie jakosc swiatla z ringa jest dobra w dzien.