Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

czy ktoś próbował wstawić ringi do przed lifotwej jedynki? Trzeba rozklejać reflektory czy są one skręcane?

Może jest ktoś ze Śląska i chciałby mi pomóc oczywiście za opłatą :)

Opublikowano
Sam zgłebiałem ten temat przez długi czas... gdziekolwiek nie zadzwoniłem ( profesjonalne serwisy ) zawsze słyszałem tę samą odpowoedź: nie da się, a jesli już, to koszty są ogromne. Mimo tego nikt nie chciał sie podjąć.
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Koszt rozklejenia jednego reflektora 300 zł... to za 650 kupię już komplet lamp z ringami...

Słyszałem o delikatnym nacięciu silikonu i podgrzaniu go opalarką. W sobotę widzę się z kolegą który rozklejał już reflektory, może on coś zaradzi :)

Opublikowano
Koszt rozklejenia jednego reflektora 300 zł... to za 650 kupię już komplet lamp z ringami...

Słyszałem o delikatnym nacięciu silikonu i podgrzaniu go opalarką. W sobotę widzę się z kolegą który rozklejał już reflektory, może on coś zaradzi :)

Jestem bardzo ciekawy..teoretycznie, bo niedawno założyłem nowe Valeo..po informacjach napisanych przeze mnie wyżej. Kupiłbym "ringi' nawet za 1000zł, ale powiedzieli mi,że nie będa pasować + oprogramowanie kompa może sprawić problem ;-(

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Znalazłem używki z ringami za 200 zł, jedyny mankament - w prawej lampie urwany jest zaczep, tutaj przydatna jest moja praca w BMW :)

Są do dostania u nas zestawy naprawcze za grosze

Opublikowano
Dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy. W niektórych modelach szkła nie były klejone tylko dokręcane i zabezpieczane uszczelką. Dotyczy to najuboższych opcji, które nie były wyposażane w angel eye's. Jutro spróbuję potwierdzić to, sprawdzając na mojej lampie, ale z tego co już widziałem może to się potwierdzić
Opublikowano
No, to czekam(-y) :)
Opublikowano
Po pierwsze witam wszyskich. Skoro o światłach to mam pytanie odnośnie wymiany odblysnikow w ksenonach. Mam wersje zwykła bez skrętu. Czy da się wymontować odblysniki bez rozklejania łapmy. Mam lampy na stole i cały dzień roboty bez efektu. Będę wdzięczny za odpowiedz.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio wymieniałem u siebie i różnicy w jakości jakiejś wielkiej nie zauważyłem a miałem już do czynienia z innymi zamiennikami z Taiwanu.

Również nie widzę różnicy. Posiadam V1. Mało tego... święca według mnie lepiej od zwykłych lamp h7.

Opublikowano
Chyba oboje nie rozbieraliscie lamp od srodka :) ja okazje mam oglądać i takie sa moje odczucia. Jedni zachwalaja inni nie, kazdy kupuje dla siebie i maja jemu sie podobac nie innym. Po za tym w v1 swiecenie ringow w dzien to kompletna porazka i nie wazne czy ma sie zarowki zolte czy ledy w ringach, co innego w v2 gdzie jakosc swiatla z ringa jest dobra w dzien.