Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w mojej nowej jedynce odkryłem problem.

Czujnik deszczu, który włączam wzdłuż na końcu manetki - A, działa bardzo nieprecyzyjnie. Jest ocno opóźniony w czasie. Czy może mi ktoś poradzić co z tym zrobić?

Jeżeli chodzi o tryb manualny to jakby brakuje mi jednego trybu działania, naciskając manetkę w dół mam pojedyncze przetarcie, naciskając manetkę raz w górę mam szybki tryb, na ostry deszcz - działający bez przerw, a naciskając manetkę dwa razy w górę mam bardzo szybki tryb. Brakuje mi trybu czasowego np. co 5 sekund, jak to miałem w innym samochodzie. Czy to normalna rzecz w tym samochodzie?

Opublikowano
Podepnę się :) bo mam identycznie i własnie też się zastanawiam czy tak ma być i ten czujnik jest aż tak nieprecyzyjny i te tryby są tak szybkie, że brakuje tego jednego jak kolega wyżej piszę, czy to jakaś drobna usterka.
Opublikowano
Tak, wiem o regulacji. Jednak jest on ustawiony na najszybszy, do samej góry, ale czujnik nadal działa bardzo nieprecyzyjnie. Proszę o jakieś porady ;) Może trzeba podpiąć do komputera i coś skalibrować?
Opublikowano
Też jestem ciekaw właśnie czy da się ustawić tą czułość, bo mam na najwyższy tryb a ten czujnik pozostawia wiele do życzenie z jego częstotliwością.
Opublikowano
Coś mi się wydaje "że ten typa tak ma". Już robiłem adaptację Inpą i dalej jest tak że czasami ledwo kropi manetka ustawiona na minimum a wycieraczki szaleją jak w czasie sztormu, następnym razem całkiem odwrotnie pada mocniej manetka na max a tu "echo"
Opublikowano
Byłem dziś u znajomego podpiąć się pod komputer autocom CDP+, jest tam opcja kasowania i ponownej adaptacji, lecz u mnie nie chciała przejść i zostało jak było..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BMW nie pójdzie z takim uniwersalnym badziewiem. Trzeba podłączyć pod INPA lub DIS lub ISTA. nawet jak coś odczyta to i tak o kant tyłka to rozbić, bo nikt ci nie powie o co chodzi.