Skocz do zawartości

Bmw 530D e39 Ciężko plali nie ma mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem BMW e39 530d 193km. Problem w tym że moje autko dziś cięzko palilo a do tego nie ma mocy. Błąd jaki wyskoczył po podpięciu inpy to 400 rail-pressure sensor. Ciśnienie na pompie progowej około 3,8 bara. Ciśnienia w szynie CR nic nie pokazuje jest 0 nie wiem dla czego. Jeden wtrysk z odczytu leje ale to by było przyczyną braku mocy ? Od czego zacząć ? Będę wdzięczy za pomoc.

Z Góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano
zapewne czujnik na pompie wysokiego cisnienia szwankuje
Opublikowano
  • Autor
Ja myślałem nad czujnikiem na listwie CR ale nie wiem czy tym by sie to objawiało. Jak sprawdzić czy ro on jest właśnie uszkodzony.
Opublikowano
no jeśli nie pokazuje ciśnienia wysokiego no to z pompą coś jest , albo z czujnikiem, przeczyść wtyczkę może zaśniedziała czy cuś, ewidentnie masz coś z ciśnieniem,
Opublikowano
  • Autor
Cześć. Dzisiaj zaglądałem pod mache i znalazlem przerwane kable od wtyczki do czujnika do listwy CR. Później zwalę kolektor jak bedzie wolna chwilka i to polutuje. Jak myślicie przez to ciężko pali i nie ma mocy napewno przez to nie pokazuje cisnienia na listwie CR. Tak mi sie wydaje co o tym sądzicie.
Opublikowano

myślę, że na pewno to będzie to ogarnij dobrze polutuj i powinno być ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Temat do zamknięcia. W ruch poszła lutownica izolacja termokurczliwa i po problemie. Dziwne że odpalała bez tego czujnika ale ważne że działa i znów jest rakieta :mrgreen:
Opublikowano

no i git! bezawaryjnosci ! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk