Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ciężko znaleźć tematy i ludzi którzy w swoich E60 coś dłubnęli przy zawieszeniu w tym całym zamieszaniu i znawców tematu którzy nawet nie stali obok auta z innym jak seryjne zawieszenie, więc liczę na jakąś pomoc tutaj.

Moje obecne seryjne zawieszenie jest na wykończeniu i już mam dość tego, że to moje półtorej tony w szybkich łukach buja jak na statku, a mając porównanie jak jeździ się sztywniejszymi samochodami chcę coś zmienić.

Szukam osób które zakładały do swoich sedanów zawias Eibach/Bilstein B12 Pro (czarne sprężyny) albo Sportline (czerwone sprężyny) w zestawieniu z amorami B8, tudzież jakiś inny set innego producenta.

Prosiłbym o jakieś info ile samochód usiadł, jakie felgi/opony macie i jak jest z komfortem i codzienną eksploatacją - progi zwalniające i inne przygodne elementy drogi :) bardzo mile widziane foto!

Na razie chciałbym wrzucić B12 Pro albo Sportline, z tym, że nie chcę sadzać tego samochodu kompletnie na glebie i rezygnując kompletnie z komfortu. Na razie koła to 8jx17 ET20 z gumami 225/50/R17, w większości jeżdżę po równych drogach szybkiego ruchu i w miarę równych miastach. Mocno biorę pod uwagę Sportline, bo ponoć na pro ten samochód specjalnie dużo nie siada, z kolei nie wiem czy na sportline usiadłby to 50mm... Może ktoś ma i się podzieli informacjami i foto?

Dzięki za wszelkie foty, opisy i ogólną pomoc :)

Opublikowano

Mam H&R na B8 z przodu i B6 z tyłu. Prowadzi się dobrze, komfort już jest gorszy niż wcześniej i uważam że auto jest twardsze niż za zawieszeniu M.

Co do sprężyn Eibach bardzo dobry wybór, pozwoli Ci zachować komfort. Bilstein też dobry wybór, bo jest rozbieralny i możesz go regenerować lub modyfikować w Zerkopolu.

Dodam jeszcze że posiadam na sprzedaż krótkie odboje przednie z wersji M, nowe ori z ASO. Jakbyś był zainteresowany to zapraszam na PW.

530xi N52B30 M Pakiet,H&R Sport Bilstein B8/B6, EBC USR+Yellow stuff, LED Ring

https://drive.google.com/open?id=0B2VPVwIhSAjvNWFGanZub0VDelU

Opublikowano

Zdjęcie możesz zobaczyć w moim podpisie, ile poszedł w dół nie mierzyłem niestety, w tym czasie sprężyna mi z przodu pękła. Tył obniżyłem komputerem bo mam Nivo.

Wygląda to dobrze a prowadzi się jeszcze lepiej :) W porównaniu z zawieszeniem seryjnym na xdrive to jest niebo a gleba :D

Dystans miedzy bieżnikiem a nadkolem na około dwa palce ;)

Też jestem z Warszawy, więc jak coś to możemy się ustawić i porozmawiać.

530xi N52B30 M Pakiet,H&R Sport Bilstein B8/B6, EBC USR+Yellow stuff, LED Ring

https://drive.google.com/open?id=0B2VPVwIhSAjvNWFGanZub0VDelU