Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że cieknie mi płyn od spryskiwaczy, zlokalizowałem wyciek przy spryskiwaczach reflektorów. Wyczytałem, że to wina pompki, chcę kupić nowe i zamontować, żeby na jakiś czas był spokój z tym problemem. Tutaj mam do Was pytanie oryginalne kosztują około 270 zł/szt. Znalazłem zamiennik myślicie, że będzie on coś wart ? Czy szkoda kasy na zamiennik ??

http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3330303030181-5902_06_0172P-dysza-spryskiwacza-reflektorow,scr_dItems.html

Opublikowano

Jeszcze jestem w trakcie obserwacji :) zaobserwowałem, ze jak płynu jest full po korek to wtedy wycieka. Dziś jak mam płynu tak ze nie widać w rurce to jakby plamy pod autem nie było. Zobaczę jutro bo dziś zuzylem specjalnie troszkę więcej... czy może być tak ze ciekną jak jest pod korek a jak mniej to wtedy nie ? W sumie zastanawiałem się jak to jest ze wypływa tyle płynu ze robi się plama jak nie ma ciśnienia a lampy są wyżej niż zbiornik to teoretycznie w przewodach nie powinno być tak dużo płynu ?

A pompek jak coś to polifcie będę szukać :).