Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów, z okazji Walentynek chciałem w mojej ukochanej beci zmienić jedyny prawdopodobnie nigdy nie ruszany filtr, a to już 14 rok. Dostęp do filtra jest banalnie prosty, problem pojawia się w momencie gdzie chce go zamówić, a chociażby znaleźć. W filtrze nie ma tragedii wydmuchalem go kompresorem, było sporo kurzu. wszędzie są oferowane całe pompy, a samego filtra nigdzie nie widzę. Nie wiecie panowie /panie gdzie można go dostać?
Opublikowano
No i właśnie tu mam problem :-P już nawet wpisywałem wszystkie nr po kolei z filtra ale nic nie ma. Szkoda, filtr na wierzchu 5 minutek rozbierania i byłby świeży czysciutki. Pokrywka schodzi bez problemu jest na 3 łapkach. Tylko w samej pokrowce filtr jest jako osobny element czy jest zespolony na stałe z pokrywką? Nie chciałbym czegoś urwać dlatego wolę spytać. Jeśli jest osobno to może udałoby się dobrać podobny. Byleby miał miejsce na uszczelke do pompy. Chociaż z tego co się przyglądałem to raczej zespolony.
Opublikowano

Nie przyglądałam się specjalnie, ale na moją logikę jeżeli byłby wymienny to była by to część z numerem seryjnym.

A tutaj nawet Google pokazuje całe pompy.

Opublikowano
Hehe jedyne wyjście, będę,, miszczem" tuningu, zakładając stożek do pompy z seryjnego wydechu zrobi się sportowy. Tym sposobem osiagnę +50 jednorożców mechanicznych, niby będą ale nikt ich nie widział :-P a tak na poważnie jakby ktoś wiedział czy filtr jest zespolony z pokrywką czy też nie trochę by ułatwiło. Wiedzialbym za czym się rozglądać. A nie chce ściągać na siłę żeby czegoś nie uszkodzić. Dokładniej będę miał czas to sprawdzić za kilka dni dopiero. :-/ Jeśli jest sam filtr to spróbuję dobrać jeśli z pokrywką to zostanie tylko pytać w jakimś oddziale na Polskę pierburga. Jak nic nie znajdę to zostawię stary, chociaż będzie mnie męczyło że jeżdżę z 14 letnim filtrem. :P