Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich ,w mojej bmw zauważyłem ostatnio ze po nocy na zimnym zaraz po odpaleniu leci przez chwilę niebieski dym z wydechu ale po chwili jest ok . Filtr domu wymieniony itd czego to może być wina zjem mieszanki paliwowo powietrznej z racji niskich temp zew???
Opublikowano
Kolego a świece Ci grzeją ? Ja miałem problem ze świecami a dokładnie z przekaźnikiem i też puszczał niebieskiego dyma i do tego nierówno chodził. Teraz nie ma śladu po dymieniu.
Opublikowano
Przekaźnik świec żarowych znajduje sie pod obudawa filtra kabiny od strony pasażera w skrzynce tu gdzie komputer,dochodzi do niego 6 grubych kabli ( do przekaźnika jest przykrecony plus od akumulatora ,łatwo rozpoznać) sprawdź sobie napięcie na tym plusie a później podczas włączania zapłonu na tych 6 przewodach. Najlepiej sprawdzić to na silniku po nocy( zimnym) i w temperaturze ok 0℃ lub nawet mniejszej wtedy powinny już grzać świece. Daj znać co i jak.