Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Doposazylem swoje autko w CICa professional z dyskiem twardym. Oczywiście radio, DVD, USB działa ale jest problem z navigacja. Nie mam póki co zamontowanego emulatora. Dziwi mnie pewna sytuacja. Navigacje CIC raz działa a raz nie. Rano po odpaleniu auta czasem mogę ją wlczyc i wprowadzić cel itd a czasem w ogóle nie działa nie mogę odpalić wyświetla się komunikat informujący o starcie nawigacji... Innym razem w menu nawigacja nie jest podswietlona i jest niedostępna. O co z tym chodzi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli wszystko jest wporządku :cool2: , będziesz miał takie cuda do czasu aź nie zamontujesz emulatora lub wyłączysz sprawdzanie vinu przez jednostkę .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Ok. Dzięki za info. Powiedz mi proszę jak to wyłączyć do czasu zakupu emulatora ? Podstawy ncsa ogarniam...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety NCSem nic nie zrobisz w tej sprawie , to jest wyższa szkoła jazdy jakimiś innymi sposobami ?

Expertem cica da radę kodować ale Navi nim nie odblokujesz .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Masz dwie możliwości odblokowania/aktywowania navi:

- odblokowanie programowe

- montaż emulatora

Przy odblokowaniu programowym nie ma ingerencji w instalację auta, nic nie dokładasz.

Minus problem z aktualizacją map we własnym zakresie

Przy opcji z emulatorem jest drobna ingerencja w instalację ale z mapami nie ma problemu.

Potrzebujesz:

https://allegro.pl/listing?string=bmw%20cic%20emulator&order=p&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-uni-1-3-0222

NCS, INPA, WINKFP, ESYS, ISTA nie są mi obce.

Retrofity, kodowanie i programowanie to moja codzienność.

Masz problem to dzwoń. TEL: 502-372-555