Skocz do zawartości

E46 325XI Maglownica.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.

Mam problem z maglownica.

Podczas manewrowania kierownica slychac traski.

Jest spory luz na ierownicy w srodkowym polozeniu. Przez to samochod nie porwadzi sie zbyt dobrze.Szczegolnie jak jest slisko.

Czy w tym modelu w gre wchodzi regeneracja czy tylko kupno uzywanej.?

Opublikowano
Lepsza regeneracja, masz przynajmniej zrobione i pewność że sprawne będzie wszystko. A z uzywkami różnie bywa.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Upewnij sie czy to na 100 procent magiel. U mnie takie objawy powodował krzyżak numer 1 na schemacie. Koszt używki 50 zł. Przy okazji wymieniłem od razu 2 na nową. Wszystkie stuki i luzy od razu ustąpiły. A magiel śmiga dalej, chociaż wszyscy mechanicy obstawiali go. Wymieniałem samodzielnie obie rzeczy. Dostęp z kanału nie jest zły. Prowadzenie auta i precyzja kierowania poprawiła się znacznie.

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AP71-EUR-10-2003-E46-BMW-320d&diagId=32_0942

Magla bym się czepiał, jak zacznie cieknąć.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor

Znalazlem firme ktora ja zregeneruje i w razie koniecznosci wymieni listwe zebata.

Ale tak jak Pisales Jack79 sprawdze jeszce ten krzyzak.

jeden mechanik i tak mi na darmo wymienil juz drazki bo myslal ze to przez to jest ten luz...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wyminilem na Maglownice ktora jest po regeneracji.

Teraz auto prowadzi sie bardzo dobrze.Nie ma juz luzu.

Jednakze trzaski pozostaly...Wystepuja np. przy manewrowaniu kierownica na postoju.

Jak zgasze auto i manewruje to w pewnych momentach jest takie metaliczne stuniecie.

I czuc to na kierownicy .

Jest identycznie jak przy tamtej maglownicy.