Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.

Mam problem z maglownica.

Podczas manewrowania kierownica slychac traski.

Jest spory luz na ierownicy w srodkowym polozeniu. Przez to samochod nie porwadzi sie zbyt dobrze.Szczegolnie jak jest slisko.

Czy w tym modelu w gre wchodzi regeneracja czy tylko kupno uzywanej.?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Upewnij sie czy to na 100 procent magiel. U mnie takie objawy powodował krzyżak numer 1 na schemacie. Koszt używki 50 zł. Przy okazji wymieniłem od razu 2 na nową. Wszystkie stuki i luzy od razu ustąpiły. A magiel śmiga dalej, chociaż wszyscy mechanicy obstawiali go. Wymieniałem samodzielnie obie rzeczy. Dostęp z kanału nie jest zły. Prowadzenie auta i precyzja kierowania poprawiła się znacznie.

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AP71-EUR-10-2003-E46-BMW-320d&diagId=32_0942

Magla bym się czepiał, jak zacznie cieknąć.

Opublikowano

Znalazlem firme ktora ja zregeneruje i w razie koniecznosci wymieni listwe zebata.

Ale tak jak Pisales Jack79 sprawdze jeszce ten krzyzak.

jeden mechanik i tak mi na darmo wymienil juz drazki bo myslal ze to przez to jest ten luz...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wyminilem na Maglownice ktora jest po regeneracji.

Teraz auto prowadzi sie bardzo dobrze.Nie ma juz luzu.

Jednakze trzaski pozostaly...Wystepuja np. przy manewrowaniu kierownica na postoju.

Jak zgasze auto i manewruje to w pewnych momentach jest takie metaliczne stuniecie.

I czuc to na kierownicy .

Jest identycznie jak przy tamtej maglownicy.