Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam e46 coupe 330cd 204km 2004 rok.

Czytałem duzo na ten temat... I kzdy pisze co innego zadnych konkretów. Nie wiem od czego to moze byc.

Obroty zaluja na biegu jalowym +/- 50 rpm . Dodam ze jestem mechanikiem i sprawdzam wszyskto po kolei , ktos mi powiedzial ze to wina wtryskow. Ale omijam je jak najdalej narazie.

A wiec tak co wykluczylem:

-nieszczelny dolot lub wydech ( dolot nowe uszczelki, brak klapek w kolektorze, nowy kolektor wydechowy zeliwny od starszego modelu, wiadomo standard org pekniety)

-podmienilem zawor na listwie paliwa nic nie pomglo

-spr swiece zapl., wymienilem sterownik bo byly bledy d swiec na oryginalny

-wymontowalem zawor cisnienia "prop" z cp3 i rozebralem lekko przytarty wiec tez go wykluczylem.

-wtryski na porownaniu na kts "igly": -0,308 -0,967 0,174 -0,537 1.016 0,604

-Cisnienie rail 32,74 MPa wymagane jak i zmierzone pokazuje tak samo

Jedyny blad co wyskakuje raz kiedy to 4757 Siłownik przepustn.zawirowujacej błąd w silniku.

A w klimatyzacji 19 Dodatkowa pompa wodna , ogrzewanie dodatkowe/postojowe . Zwarcie do masy.

Czy to moze byc wina tego podgrewacza? Mozna go jakos ominac?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie tak, zacznij od rozebrania/przeczyszczenia/naprawienia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jedyny blad co wyskakuje raz kiedy to 4757 Siłownik przepustn.zawirowujacej błąd w silniku.

A w klimatyzacji 19 Dodatkowa pompa wodna , ogrzewanie dodatkowe/postojowe . Zwarcie do masy.

Czy to moze byc wina tego podgrewacza? Mozna go jakos ominac?

Czytaj ze zrozumieniem.

Dodatkowa pompa wodna , ogrzewanie dodatkowe/postojowe -to jak dla mnie niedziałająca pompka elektryczna od webasto.

Opublikowano
Ustaw na klimie 16 stopni lub wylacz całkowicie panel i zobacz czy to jakos pomaga. Moze dogrzewacz silnika sie wlacza i wylacza a on podnosi obroty.
szukam