Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów chciałbym się do wiedzieć o wymianę rozrządu w bmw 1 e87 116i 2004 rok silnik 1,6 benzyna + gaz ma kilka pytań

czy ktoś ma sprawdzony warsztat w Lublinie jeśli tak prosiłbym o namiar

czy rozrząd kupować w aso bmw czy w intercars ewentualnie jakiego producenta

a i czy warto pchać się w koszty wymiany kół zębatych wałków , bo byłem w serwisie peugeot bo akurat współpracuję z nimi i mi powiedzieli ze silniki z jedynki były stosowane tez w samochodach peugeota i mieli akcje serwisową w której wymieniali kompletny rozrząd z kolami zębatymi i powiedzieli ze najlepiej by było zrobić kompletny rozrząd z kołami i koszt takiej wymiany to 2 tys czesci z aso bmw + 500 robocizna. Czy warto pchać się w koszty czy zrobić sam rozrząd bez wymiany kół zębatych.

Poproszę o jakieś porady.

Z góry dziękuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze warto wymienic z kolami jesli sa dostepne ale do takigo rocznika na pewno nie warto kupowac w ASO
Opublikowano
napiszę szczerze, że też chciałbym poznać szczegółową odpowiedź. Z tego, co czytałem to rozrząd firmy LUK jest bardzo dobrej jakości.
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Najpierw bym sprawdził w serwisie czy nie podlegam akcji serwisowej BMW. Moje auto podlegało wymianie i bmw wymieniło. Ja płacilem tylko za olej.

Gorzów Wlkp.

Opublikowano
Najpierw bym sprawdził w serwisie czy nie podlegam akcji serwisowej BMW. Moje auto podlegało wymianie i bmw wymieniło. Ja płacilem tylko za olej.

ale akcja serwisowa była pare lat temu??? a po za tym jak sprawdzałem historie w salonie to samochód miał juz wymieniany rozrząd przy przebiegu 30 tyś w 2008r a obecnie ma 103 tys

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Czy jest szansa aby któryś z Was sprawdził moją historię serwisową ? To tak a'propos rozrządu ( czy był wymieniany ) i prawdziwego przebiegu.
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)