Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taką nie typową sytuację , jestem posiadaczem bmw seria 1 120d , 2005r wyposażony w xenon

jest taka sytuacja że prawa lampa była przerabiana na sterownik xenona chinczyk gdyż oryginalny sterownik był zalany ...

postanowiłem to zmienić , kupiłem sterownik xenon oryginalny i podłączyłem pod tą lampę i nie swieci , postanowiłem pod lewą lampę podłączyć ten sterownik by sprawdzić , podłączyłem i nie swieci xenon , to z lewej lampy dalem do prawej i też nie swieci , później włożyłem spowrotem jak było czyli ten stary dobry do lewej lamy i też nie świeci.. dlaczego ? , nie trzeba skasować może błędów w komputerze że odłączyłem sterowniki ???

Opublikowano
Zobacz czy w ogóle prąd dochodzi, ale sądzę, że prądu nie ma. Tool, kabel i trzeba reset zrobić, może zadziała, chyba,ze ktoś kto tam wsadzał paluchy tak zrobił, ze teraz pół auta trzeba wymienić, zeby znów działało normlanie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

sorki że tak późno

ale z tego co mi sie udało dowiedzieć i co posprawdzałem to jest tak że lewe strona lampa była zalana i była przeróbka , a jak próbowałem lewą do prawej podłączyć to się przetwornica się spaliła gdyż .... pewnie piny są pordzewiałe.. , niestety będę musiał to przerobić na podróbki :/