Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie uszczelniacze wymieniali w kilka godzin. Jeśli dwa cylindry zrobili to dziwne, że dalej jest taki problem. Możesz podejść do nich, żeby pokazali Ci z czym mają problem?

Teraz robota stoi do czwartku,bo"fachmanowi"ktoś tam umarł.Szefuncio sie nie chyci,żeby dokończyć robote.W czwartek zrobie im wizyte z zaskoczenia.Zostały im 2 cyl od podszybia,strach sie bać ile to będa robić :duh:

@Hashin ja jestem z takiej "większej wioski" u mnie nikt tego nie chciał robic bez zdejmowania głowicy.Jak powiedziałem że na vvt,to zaczynali sapać do słuchawki"że blokad nie mają,bla bla.Znalazłem w sąsiedniej wsi z polecenia kolegi,że niby fachowcy od bmw. :lol: .Nie powiem,warsztat jak warsztat podnośnik itp.Samochodów na placu,no i czekałem w kolejce.W większych miastach jednak jest wieksze prawdopodobieństwo natrafienia na ogarnietych fachowców.Więc potwierdza sie,że problemu nie stanowią motory N46,tylko brak kumatych mechaników.Te silniki funkcjonuja do dziś w serii e46.

PANOWIE JEŻELI JEST KTOŚ ZE ŚLĄSKA,KTO OGARNIA TE MOTORKI CHETNIE SKORZYSTAM W PRZYSZŁOŚCI.(okolice rybnik,żory,wodzisław,pawlowice,jastrzębie)

never again N46
Opublikowano
Nie ma możliwości bo zamki się zapiekly w tym silniku.. Może poprostu zamek im wpadł do środka w spływ olejowy?

Zgadłeś

never again N46
Opublikowano
Może jak był już zmieniany to ktoś tam kleju do śrub napakował.

Jakub prawdopodobnie jest na kleju

Odwiedz mój temat o "pukaniu na niskich obr"-nie chce prowadzić 2 tematów

never again N46
Opublikowano
Na zimno, i jeśli jest klej to raczej na zryw. Prędzej czy później i tak dojdzie do wymiany rozrządu, co ma być to będzie jest tam trochę ścianek na boki. Ja bym zaryzykował raczej nie powinno pękać a jedną robotę masz . Sprobowalbym trochę dokrecic trochę odkręcić żeby to rozruszac. Jeśli to nie klej to można to czymś ponapuszczac. Ale powinno pójść.

Będą zalewać zaślepkę chemią.Trzeba wymienić rozrząd

never again N46