Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Mam e90 i od czasu wyciecia DPF-a mam dziwny problem a mianowicie, jak zostawię auto na dużej (15 min) to kasuje się licznik, spalania i godzina. W aucie robiłem wiele przeróbek i domniemam że jakich kabelek się rozłączył który podtrzymuje licznik. Tz. na pewno w kostce od licznika jest gdzieś zasilanie (12V,5v,3v) które podtrzymuje pamięć. Bo objawy po zostawieniu auta są dokładnie takie jak po wyjęciu licznika i włożeniu go. :evil: :evil:

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć na jakich Pinach w kostce powinno znajdować się zasilanie 12V+ i czy jest tylko jedna masa, a moze jest wiecej? Mam założone pare odcięć i alarmów i przessuniete gniazdo OBD wiec możliwe że Tuner przy wgrywaniu mapy bez DPF coś gdzies w kablach poruszył i teraz mam problem. Bo raczej nie jest to wina softu bez DPF. :mad2:

Podsumowując; mogę prosić o rozpiskę gniazda w liczniku w BMW e90 320d Pre LCI (PRzedlift) Dodam że liczniki juz wymieniałem na inne i było to samo wiec, musi to być wina braku zasilania po "uśnięciu auta".

Pzdr

Kuba

Sprzedam/zamienię listwy czarne mat e90

Kupię listwy e90 chromowane

Opublikowano
oznaka słabego akumulatora ,spróbuj doładować i sprawdz koło pasowe i ładowanie - ale przy tylu superprzeróbkach(wycięcie dpf-rekord świata) pewnie coś ci zjada prąd
Opublikowano

Akumulator 200% jest dobry ma dwa lata Bosch S3 i może być naładowany na full i jak samochod przejdze w uśpienie (po ok 5-10 min przechodzi e90) to sie to dzieje. Superprzeróbki zabierają prąd (odcięcia, alarmy, lokalizacja GPS itp.) ale auto ma problem z odpaleniem jak stoi 3 tygodnie i więcej ale jakoś odpali wiec aku jest dobre.

A dla Twojej wiadomości wycięcie DPF nie wpływa nijak na pobór prądu podczas postoju, to poprostu wgranie mapy do tego samego silnika bez DPF-a (wychodziły takie e90 oryginalnie np. na Rosje). wiem że cos mi nie podtrzymuje zegarów w trybie uśpienia tylko nie wiem który kabelek jest za to odpowiedzialny.

Mógłby ktoś sprawdzić w swojej kostce na których pinach powinno być napięcie i jakiej wartości?

Opublikowano

odgrzewam, może znajdzie sie dobra duszyczka co pomoże zejdzie z multimetrem do e90 wyjmie zegary i powie na jakich pinach jakie jest napięcie?;)

Lub podpowie w jakim programie szukać diagramów?

pzdr

Kuba