Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich! mam pytanie, mianowicie włozyłem gaz do mojej 318 i podczas szybszej jazdy po wrzuceniu na luz, zaczynaja mi obroty skakac , spadaja nawet do 4000. jeźdże co chwile na regulacje ale to nie pomaga. na benzynce chodzi extra, co to może być?
Opublikowano
dzięki za odpowiedz.to jest instalacja BRC zwykła na śrube, piszesz ze nie ma sie czym przejmowac, wiele razy zdażylo mi sie ze po wrzuceniu na luz przy wiekszych predkosciach auto mi gasło, a wtedy nie dzialw wspomaganie, reszty nie musze dopowiadać chyba. na benzynce czegos takiego nie ma i to mnie troszke martwi.
Opublikowano
przy protych instalkach dochodzi do rozrzedzenia mieszanki poprzez pęd powietrza wdmuchiwanego podczas jazdy, i tak jest nie zlikwidujesz tego, natomiast wyjsciem jest nie wrzucanie na luz , zawsze hamuj silnikiem i nie będzie problemu.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

ja miałem to samo w kwadracie...

musisz przerobić wlot powietrza do obudowy filtra, założyć jakieś kolanko żeby powierze wskutek pędu jazdy nie wpadało bezpośrednio do obydowy filtra.

pomoże na 100%

pozdrowienia

Opublikowano
dzieki raz jeszcze, zatankowalem na jet-cie gaz i auto jest nie do poznania, praktycznie nie ma juz falujacych obrotow a po garach dostal ostro dzis, byc moze mialem wlany jakis trefny gaz wczesniej, a z tym kolankiem to dobry pomysl , sproboje jesli problem bedzie sie powtarzal, dzieki, pozdro..