Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pod maską masz wyprowadzony plus taki grzybek oznaczony na czerwono "+" tam podepnij plus kablami z aku z innego auta oraz -

lub na krótko podłącz aku pod maske

Edytowane przez metus
Opublikowano

Jaki przekrój przewodów trzeba?

Masa to np. do korpusu silnika?

Rozumiem, że jedna osoba podpina zasilanie pod maską a druga naciska na pilocie otwarcie samochodu.

Czy przy takim zasilaniu ,nic się nie stanie z elektroniką?

A nie ma alternatywnego sposobu? Np. przez siedzenia z tyłu?

Opublikowano

http://images41.fotosik.pl/1458/cab46515e09c0c5dgen.jpg

Obok wlewu do sprysków masz ten czerwony plus (zdjęcie jest z e87 ale u ciebie tez gdzies cos takiego musi być jest to oryginalnie wyprowadzony plus przez BMW na wypadek taki jak Twój) analogicznie podłączasz plus z aku a mase z aku gdziekolwiek gdzie masz dobrą mase pod machą a kable najlepiej dość grube chodzi o to żeby dostać się do bagaja wiec podłączasz to dosłownie na parę minut

Opublikowano

Za dwie godziny bedę próbował, Czemu aż tyle czasu trzeba to przykładać?

Rozumiem, że w takiej konfiguracji,

1) Podłączam

2) Naciskam na pilocie otwarcie

3) otwieram klape

Opublikowano
Ok widzę pod maską plusowy zacisk, ale też udało mi się z tyłu środkowa najmniejsza cześć kanapy otworzyć i jest otwór do bagażnika, na forum czytałem że jest jakiś linkabpodntrojkatem na otwarcie od środka bagażnika, ja jej nie widzę.
Opublikowano
Przy okazji zapytam.. czy w ten sam sposób podłącza się prostownik do doładowania akumulatora ? czy jest inny,lepszy sposób ?
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Ok widzę pod maską plusowy zacisk, ale też udało mi się z tyłu środkowa najmniejsza cześć kanapy otworzyć i jest otwór do bagażnika, na forum czytałem że jest jakiś linkabpodntrojkatem na otwarcie od środka bagażnika, ja jej nie widzę.

bo ta linke masz tylko w wersji amerykańskiej F30

Opublikowano
I żeby nie zakładać nowego wątka...ostatnio zauwazyłem,że przy otwieraniu bagażnika nie "odskakuje " do pierwotnej pozycji to kółko z napisem BMW. Muszę dopychać je dłonią.Sprężynka wydaje się ok. Domyślam się,że to może po myciach auta, róznego rodzaju śmieci pośniegowych na drodze, ale..ostatnio spryskiwałem silikonem uszczelki,chociaż mało prawdopodobne aby tam się to dostało. Jak i czym to wyczyścić ? WD ? Obawiam się aby nie uszkodzić silniczka otwierania klapy bagaznika...
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Hmm możesz spróbować to zdemontować może faktycznie sprężynka jest wyrobiona. Jak nic nie wyczarujesz to kup po prostu nowe lub sprawne używane otwieranie klapy bagażnika. wątpię żeby to się zepsuło od warunków atmosferycznych bądź po myciu auta bo mi się wcześniej nic takiego nie zdarzyło. Jak to się mówi złośliwość rzeczy martwych :norty: